31-годишната милионерка Марлене Енгелхорн е потомка на основател на химическия

...
31-годишната милионерка Марлене Енгелхорн е потомка на основател на химическия
Коментари Харесай

Милионерката, която раздаде 25 милиона евро

31-годишната милионерка Марлене Енгелхорн е потомка на създател на химическия колос BASF. С благосъстоянието си тя желае да способства за един по-добър свят. Затова в този момент раздаде 25 милиона евро от парите си, написа Deutsche Welle.

Още преди месеци Марлене Енгелхорн притегли вниманието с новината, че желае 25 милиона от наследството ѝ да бъдат разпределени. За задачата по нейна самодейност бе основан цивилен съвет, чиято задача беше да реши по какъв начин да се употребяват парите за богатството на обществото.

Днес наследството на 31-годишната Марлене Енгелхорн към този момент е разпределено: гражданският съвет в Австрия е дал наличните 25 милиона евро на общо към 80 организации и сдружения, осведоми немската социална медия АРД. Според ръководителката на плана Александра Ванг главната цел на тази акция е да се понижи неравенството в обществото и да се дадат повече благоприятни условия на хората в неравностойно състояние.

Парите са предопределени за начинания, ориентирани към запазване на климата и околната среда, към здравни и обществени въпроси, към тематики от сферата на интеграцията и образованието. Разпределени бяха освен пари - разпределени бяха благодарност, почитание и шансове за по-добър живот, споделя Ангелика Тафернер от гражданския съвет, разпределил средствата.

За присъединяване в този съвет бяха определени 50 души на възраст сред 16 и 85 години. Те прекараха шест уикенда в полемики по какъв начин парите да бъдат употребявани най-добре.

Един от получателите на средства е Австрийският съюз за запазване на природата, който получи най-голямата единична сума в размер на 1,6 милиона евро. Съобщено бе, че в доста от случаите средствата не се изплащат едновременно, а се разпределят в границите на няколко години, с цел да се даде на организациите и сдруженията сигурност при планирането.

31-годишната Марлене Енгелхорн е разпределила съвсем цялото си положение в границите на тази акция. Тя е потомка на Фридрих Енгелхорн, създател на химическия колос BASF.

Енгелхорн е запазила за себе си сума, която да улесни прехода ѝ към професионалния живот. Младата жена не се тормози за бъдещето си:

" Моето привилегировано състояние ще ми е от изгода и след преразпределението на благосъстоянието ми ", съобщи Енгелхорн още при започване на акцията. 31-годишната жена застъпва мнението, че не е демократично богатите хора да разпределят наследството си съгласно персоналните си желания и ползи.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР