НАТО е загрижен относно подкрепата, която Русия може да предостави

...
НАТО е загрижен относно подкрепата, която Русия може да предостави
Коментари Харесай

НАТО е загрижен, че Русия може да подкрепи ракетната и ядрената програма на Северна Корея

НАТО е угрижен по отношение на поддръжката, която Русия може да даде за ракетната и нуклеарната стратегия на Северна Корея, сподели ръководителят на алианса във вторник, когато съветският президент Владимир Путин стартира първото си посещаване в затворената нуклеарна страна от 24 години, оповестява.

Путин, на държавно посещаване за диалози със севернокорейския водач Ким Чен Ун, даде обещание да задълбочи връзките в търговията и сигурността и да поддържа Севера против Съединени американски щати, непосредствен съдружник на неговия мощен противник Южна Корея.

Съединени американски щати упрекнаха Северна Корея в доставката на " десетки балистични ракети и над 11 000 контейнера с муниции на Русия " за потребление в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели на взаимен брифинг за пресата след диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че войната на Русия в Украйна се поддържа от Китай, Северна Корея и Иран, които всички желаят да видят неуспеха на западния алианс.

 „ Ние, несъмнено, също сме загрижени за евентуалната поддръжка, която Русия дава на Северна Корея, когато става въпрос за поддръжка на техните ракетни и нуклеарни стратегии “, сподели Столтенберг.

Той сподели, че това и поддръжката на Китай за военната стопанска система на Русия демонстрират по какъв начин провокациите пред сигурността в Европа са свързани с Азия и добави, че на срещата на върха на НАТО идващия месец във Вашингтон ще се види по-нататъшно подсилване на партньорствата на алианса с Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и Япония.

Столтенберг сподели, че на някакъв стадий би трябвало да има " последици " за Китай.

„ Те не могат да продължат да имат естествени търговски връзки със страните в Европа и в това време да подхранват най-голямата война, която сме виждали в Европа след Втората международна война “, добави той.

Столтенберг сподели, че е прекомерно рано да се каже какви могат да бъдат тези последици, „ само че това би трябвало да е проблем, който би трябвало да разгледаме, тъй като да продължим както вършим през днешния ден не е жизнеспособно “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР