Пълно пропадане“ е правилното разчитане на абревиатурата ПП – харвардците“

...
Пълно пропадане“ е правилното разчитане на абревиатурата ПП – харвардците“
Коментари Харесай

Ошушкаха парите: Вместо за болници, ПП дава милиони за… ядливи чаши за кафе – 2 541 903 лв. спечели Саша Безуханова

„ Пълно проваляне “ е вярното разчитане на абревиатурата Политическа партия – „ харвардците “ Асен Василев и Кирил Петков подпукаха парите от Плана за възобновяване за богатството на компаниите от своя обръч. Поредната нагла скица на ПП-тата е да налеят милиони не в лечебни заведения, незабавна помощ и обучение, от окето ще завоюва цяла България, а в производството на… ядливи чаши за кафе?! От схемата най-доволна е пернишката бизнесдама Саша Безуханова, представяща се за човеколюбец.

Абсурдите не свършват – Саша Безуханова по едно и също време е жури-оценител и е ангажирана с една от компаниите, която също като сдружение, следено от финансовия министър Асен Василев и другия водач на Политическа партия Кирил Петков, взема милиони от страната от Плана за възобновяване, който точно „ харвардци “ писаха.

Безуханова печели 2,5 млн. с „ иновация “, която във Франция, Италия, Латвия съществува от епохи – ядливи съдове, каквито и в наши заведения за хранене има от години. Скандал, който сигурно ще стигне до Кьовеши и има за какво! Разкритието е на actualno.com.

Нейното „ новаторско международно изобретение “ в действителност са ядливи чаши за кафе. Напомняме, че от същия План за възобновяване Италия, да вземем за пример, ще финансира най-много модернизацията на лечебните заведения и незабавната си помощ, както и на своята здравна просвета, с цел да предотврати бъдещи произшествия като К19.

България процентно беше доста по-засегната от заболяването като смъртни случаи, а лечебните заведения и колите за спешна помощ ни са в доста по-отчайващо състояние от италианските. Но влагаме парите, 60% от които са заем с рента, който всички ще плащаме, в ядливи чаши…

„ Пиша тези редове не тъй като името ми е забъркано като ангел вложител в Къпфи ООД, които ще развият с парите от Европейския грант индустриален потенциал на международно патентован артикул от България и ще открият нови работни места. Крайно време е в България да разберем, че таман новаторските започващи компании, които основават международни нововъведения и развиват артикули с висока добавена стойност, са тези, които биха донесли огромния принос към бюджета и престиж на страната ни “.

Реклама

Това е основно пояснение на известната бизнесдама и ръководител на MOVE.BG Саша Безуханова във връзка неуместния бизнес, източващ милиони.

Оказа се, че по четвъртата мярка от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) „ Подкрепа за новаторски предприятия, отличени с „ Печат за високи достижения “, една от фирмите е пловдивската компания „ Къпфи “ ООД. Тя ще бъде финансирана с 2 541 903 лева за план „ Ядливи чаши за кафе и бъркалки – устойчиви други възможности на неразградимите и замърсяващи пластмасови артикули “.

В „ Кълфи “ ООД дял от 18,72% има сдружението „ 2625 Кепитъл “, а в „ 2625 Кепитъл “ 10,84% се държат от госпожа Саша Безуханова-Йорданова. „ За хората с положителни хрумвания светът е с отворени порти. Ние ги желаеме тук. Да способстват за просперитета на България. Затова с хора като назования Васил Терзиев (бел. ред. – кандидат-кметът на София от ПП-ДБ-СС също има дял в „ 2625 Кепитъл “) влагаме персоналните си пари в най-рисковата начална фаза на развиването им и отделяме доста време да им помогнем да проходят в бизнеса и да се утвърдят.

България дължи на тези надарени младежи доста повече – да имат достъп до научни лаборатории и бизнес акселераторски стратегии във всеки университет, да бъдат поощрявани с менторство и грантове да опитват с концепциите, както е на всички места в развитите страни.

Да има национални механизми, които да разрешат тези компании да пораснат до корпорации със международна роля от България, което не е реалност през днешния ден “, прибавя Безуханова. Тя споделя и следното: „ (…) бих желала да поясня, че 12-те започващи компании, които получават финансиране от Министерството на нововъведенията и растежа с запас по Плана за възобновяване и резистентност, са минали през сериозна селекция от самостоятелни водещи европейски специалисти на три кръга в границите на най-значимата Европейска стратегия за нова стопанска система European Innovation Council.

С „ Печат за върхови достижения “ се удостояват компании с капацитет за важен принос към Европейската стопанска система в бъдеще поради потвърдени новаторски практики, които развиват. Тъкмо такива компании са най-ценените, разпознати и подкрепяни в целия свят “. От Министерството на нововъведенията и растежа също пратиха обяснение за програмата, в това число лист с европейските експерти-оценители. В така наречен в документа Жури попада името на Саша Безуханова.

От Министерството на нововъведенията и растежа също пратиха обяснение за програмата, в това число лист с европейските експерти-оценители. В него има и българи, чиито имена са обществено налични.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР