Пълна промяна и освобождаване на партията в града от икономически

...
Пълна промяна и освобождаване на партията в града от икономически
Коментари Харесай

БСП избраха с голямо мнозинство нов председател за Пловдив

Пълна смяна и освобождение на партията в града от стопански зависимости, даде обещание новият водач Иван Петков
Градската партийна конференция на БСП-Пловдив избра за собствен водач националният представител Иван Петков. С внушително болшинство от 119 гласа, той получи доверието на социалистите под тепетата. Опонентите му Атанас Петков и Таня Балканска събраха надлежно 17 и 1 гласа.

В обръщението си към делегатите преди провеждането на избора, Петков акцентира, че провелият се цялостен цикъл доклади и избори в пловдивската организация, е позитивният резултат, реализиран след дългогодишни опити левицата под тепетата да бъде освободена от икономическите ползи на предходното управление. Той съобщи, че работата за възобновяване на структурите и интензивността на партията в града занапред следва, само че за това ще разчита на своите съидейници, на които благодари за всеотдайната работа и нестихващия възторг за възобновление на Българска социалистическа партия в Пловдив. „ Предстои ни най-трудното – неуморна работа, тъй че да отвоюваме партията си и да защитим ползите на същинските социалисти ”, заключи Петков.

Делегатите взеха решение Градският съвет на БСП-Пловдив да се състои от 35 членове, като 25 от тях бяха определени през днешния ден, а 10 влизат по право в партийния орган – това са шестимата ръководители на региони, тримата на хоризонтални структури (Младежко обединяване, Обединение на дамите социалистки и Движение на ветераните) и ръководителят на Градския съвет.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди години поведе борба за отвоюване на организация на Българска социалистическа партия от стопански ползи, които я бяха свързали с локалната и национална власт на ГЕРБ. Тя съумя да изключи от партията дългогодишния ръководител на пловдивската организация Георги Гергов, който беше архитектът на този модел. Днешният избор е успех на нейните старания и жестоките удари, които понесе от страна ГЕРБ и вътрешната съпротива поради разбиването точно на този циничен модел в града под тепетата.

Припомняме, че Градската конференция беше последният конгрес от акцията доклади и избори в БСП-Пловдив, като тя бе предхождана от събрания по съществени партийни организации и районни структури. И в шестте региона на града бяха определени нови ръководители на Българска социалистическа партия, както следва: регион Централен – Николай Иванов, Източен – Владимир Докторов, Западен – Наум Китанов, Северен – Петър Бояджиев, Южен – Екатерина Делинова и Тракия – Йохан Петков.

На днешният конгрес пловдивската организация смъкна доверието си от общинските съветници от Българска социалистическа партия, които подцениха партийната воля и смениха името на групата. Те бяха лишени от правото на заемат партийни постове в границите на една календарна година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР