Палестинците не бива да получават масирани плащания от САЩ, защото

...
Палестинците не бива да получават масирани плащания от САЩ, защото
Коментари Харесай

САЩ трябва да спрат и финансовата помощ за палестинците, обяви Тръмп

Палестинците не трябва да получават " масирани заплащания " от Съединени американски щати, тъй като " не желаят да договарят за мир. " Това разгласи американският президент Доналд Тръмп в профила си в " Туитър ", ден откакто изрази сходно желание и за помощта, давана от Съединените щати на Пакистан.

" Плащаме на палестинците СТО(ТИЦИ) МИЛИОНИ ДОЛАРИ годишно и не получаваме нито благодарност, нито почитание. Те даже не желаят да договарят за прекомерно закъснелия кротичък контракт с Израел ", написа Тръмп. " Ние изтеглихме от масата Ерусалим - най-тежката част от договарянията, и по тази причина Израел ще би трябвало да се отплати с повече. Но защото палестинците не желаят да договарят за мир, за какво въобще да им вършим в бъдеще такива масирани заплащания? ", продължи президентът на Съединени американски щати.

В отговор консултант на президента на Палестинската автономност Махмуд Абас сподели, че за думите на Тръмп " няма безусловно никакво опрощение ".

" Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция, припомня, че Тръмп от дълго време показваше подготвеност да посредничи за мир в Близкия изток, с цел да се реализира " дефинитивна договорка ". Президентът разгневи мнозина в Близкия изток, когато разгласи предходната година, че Съединени американски щати признават Ерусалим за столица на Израел и ще реалокират там посолството си. С тази серия от туитове президентът мълчешком призна, че решението му за Ерусалим проваля проектите на неговото държавно управление да възобнови мирния развой сред израелци и палестинци, отбелязва АП.

Откакто Тръмп направи изказването за Ерусалим, Палестинската автономност повтаря, че за нея Съединените щати са изгубили ролята си на медиатор в преговорния развой с Израел.

Малко преди президентът да засегне тематиката в " Туитър ", посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли сподели на конференция, че Вашингтон ще ограничи средствата за организацията, отговаряща за палестинските бежанци към интернационалната организация, в случай че Палестинската автономност не се върне на масата за договаряния. На годишна основа палестинците получават 260 милиона годишно от Съединени американски щати. Други 50 милиона отиват единствено за палестинските служби за сигурност.

За идната седмица е планувано посещаване на американския вицепрезидент Майк Пенс в Ерусалим, което беше отсрочено през декември след напрежението поради дейностите на Тръмп.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (629)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР