Палачинките са разпространени по целия свят. В различните култури те

...
Палачинките са разпространени по целия свят. В различните култури те
Коментари Харесай

Тайната на френските палачинки

Палачинките са публикувани по целия свят. В другите култури те имат разнообразни и особени специфики. Франция е гастронoмичен пример в това отношение. Там палачинките се оферират най-много сладки и фини като дантела.

А какъв по-подходящ миг да обърнем внимание на тънкостите при подготвяне на палачинки, в случай че не през днешния ден, когато светът отбелязва Световния ден на френската палачинката или по този начин наречените креп палачинки.

При приготвянето на френските палачинки първият значим миг е приготвянето на тестото за креповете. Френските майстори залагат на тази обичайната рецепта:

Тесто за палачинки

 Тесто за френски палачинки

Необходими артикули: 3 яйца, 180 г брашно, 50 г масло, 500 мл прясно мляко, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол, олио

Начин на подготвяне: В миксера поредно се разрушават яйцата, половината от прясното мляко, маслото, щипка сол, половината брашно. След приемане на хомогенна примес се прибавя и останалото брашно. Ако гъстотата на тестото е прекомерно огромна, се разрежда с останалото мляко или част от него, до момента в който се получи нужната плътност. Палачинките се пържат в тиган, леко намазнен с олио.

Звучи елементарно и прелестно за осъществяване. Това е по този начин, единствено в случай че знаете кулинарните тънкости, които употребяват французите. На първо място, палачинките могат да се създадат както с мляко, по този начин и с вода. Когато се употребява мляко, те стават по-еластични и сочни, до момента в който с вода стават по-жилави.

Още преди да се заемете с подготвяне на тестото, пресейте брашното. Това оптимално го насища с въздух, който ще направи тестото леко и пухкаво.

 Френски палачинки

Задължително, когато смесвате млякото и яйцата, те би трябвало да са със стайна температура. Добре е млякото леко да се затопли, а яйцата да се извадят от хладилника авансово.

При приготвянето на тестото първо се смесват течните съставки - млякото и разрушените със захар и сол яйца. Чак по-късно се прибавя авансово пресятото брашно при непрекъснато бъркане, с цел да не остават бучки. Получената консистенция би трябвало да е като на течна пълномаслена сметана.

Перфектната палачинка има златист цвят, тънка е, с апетитни хрупкави краища. Прибавяйки лой в тестото, няма да ви се постанова непрестанно да намазнявате тигана.

Една от тайните на тънките френски палачинки е преди пържене тиганът да бъде намазан с малко краве масло. Количеството би трябвало да е в действителност минимално, като е най-добре да се нанася с готварска четка.

Дебелината и нежността на палачинките се контролира от количеството тесто, което ще налеете в тигана. То се налива с лъжица в центъра на тигана, след което се разпределя отмерено с въртеливи наклони встрани.

 Креп Сюзет са палачинките емблема на френска кухня

Палачинките се обръщат, когато са към момента златисти. Това става с тънка дървена лопатка – тя няма да скъса палачинката или да повреди покритието на тигана.

Готовите палачинки се подреждат една върху друга, като всяка една се намазва от горната страна с краве масло. Пълнежът може да е хетерогенен. Във Франция залагат на нежния и сладостен заряд. Там похапват палачинките с плодове със сметана, ябълки с канела, банани с карамел, разграничи сладка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР