Пакистанските сили за сигурност днес арестуваха хиляди привърженици на бившия

...
Пакистанските сили за сигурност днес арестуваха хиляди привърженици на бившия
Коментари Харесай

Хиляди арести в Пакистан на привърженици на осъдения експремиер Шариф

Пакистанските сили за сигурност през днешния ден арестуваха хиляди последователи на някогашния министър председател на страната Наваз Шариф, с цел да им попречат да проведат протест преди неговото завръщане от Лондон, с цел да изтърпи присъда по обвиняване в корупция, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Десетки хиляди последователи на Шариф се пробваха да стигнат през днешния ден до летището в източния град Лахор, с цел да го приветстват при завръщането му от Лондон, с желание да се съобщи на управляващите, след осъждането му от антикорупционния съд предходната седмица, споделиха от неговата партия, Пакистанската мюсюлманска лига (ПМС).

Властите разположиха минимум 15 000 служители на реда и 4000 бойци от паравоенните сили, с цел да попречат на стачкуващите да стигнат до летището, където Шариф и щерка му, Мариам Наваз, се чака да кацнат довечера, сподели водачът на партията Рана Санаула.

„ Най-малко 4000  от партийните ни деятели бяха задържани ", сподели Санаула. Властите са сложили под домакински арест няколко десетки водачи на партията на Шариф Постановление на Министерски съвет, в това число 93-годишната майка на някогашния водач, която искаше да се причисли към митингите “, заяви Санаула.

Шариф и щерка му ще летят с полет на „ Етихад еъруейз “ от Абу Даби, откакто дойдоха там през нощта и се чака да кацнат по-късно през днешния ден в Лахор, където управляващите имат намерение да ги арестуват.

Шариф и щерка му бяха наказани надлежно на 10 и 8 години затвор от антикорупционния съд предходната седмица по обвинявания в корупция, провокирани от изтеклите „ Панамски документи “ през 2016 година

Присъдата, оповестена единствено няколко седмици преди парламентарните избори, породи подозрения, че могъщите въоръжени сили на страната заговорничат със правосъдната власт, с цел да попречат на партията на Шариф да се бори за нов мандат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР