Пабло Кареньо Буста направи силен сезон на твърди кортове в

...
Пабло Кареньо Буста направи силен сезон на твърди кортове в
Коментари Харесай

Изненада в София: Световният №95 елиминира втория поставен още в първия му мач!

Пабло Кареньо Буста направи мощен сезон на твърди кортове в Северна Америка, откакто победи с купата на Мастърса в Монреал, а след това доближи до осминафиналната фаза на Откритото състезание на Съединени американски щати. През днешния ден обаче испанецът бе надалеч от показаното равнище по време на " американското турне " и отстъпи още в първия си дуел на АТР 250 шампионата в София против международния №95 Марк-Андреа Хюслер, който показва извънредно въодушевена игра и съумя да надделее, оформяйки крайното 6:3 3:6 6:2, а в идващия кръг ще го чака мач против Камил Майхржак, който по-рано през днешния ден отстрани осмия подложен Оскар Оте.

В откриващия сет швейцарецът напълно постановяваше своето движение на игра, реализирайки уинъри от всяка точка на корта. Същевременно броят на непредизвиканите му неточности бе редуциран до най-малко, което му разреши да реализира ранен пробив още в четвъртия гейм, а след това и да затвърди за 4:1. Испанецът не успяваше да откри отговор на съвършено построените офанзиви на своя конкурент и не след дълго Хюслер поведе в обособените елементи.

Вторият сет започва надалеч по-равностойно, като двамата състезатели бяха безпогрешни от сервис линията и паритетът остана недокоснат до 3:3. Тогава международният №95 доближи до опция за пробив след няколко неточности на противника, само че тогава Буста увеличи доста равнището си и се избави от инкасиране на късен пробив, а след това на собствен ред осъществя подобен, с цел да си подсигури изиграването на трета решителна част.

Във финалния сет Хюслер възвърна равнището си, демонстрирано при започване на дуела, и още веднъж международният №14 не съумяваше да се опълчи на офанзвивните дейности на съперника. В хода на частта швейцарецът реализира 18 печеливши удара против нито една неточност, с помощта на което завоюва последните четири гейма в мача и се поздрави с крайната победа.

Източник фотография: Lap.bg

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР