Отворен семинар „Иновациите:Инвестиция в бъдещето“ във Варна събра над 100

...
Отворен семинар „Иновациите:Инвестиция в бъдещето“ във Варна събра над 100
Коментари Харесай

Семинар събра 100 млади предприемачи във Варна

Отворен семинар „Иновациите:Инвестиция в бъдещето“ във Варна събра над 100 младежи, интересуващи се от присъединяване в петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“. Тя се провежда от „Солвей Соди“ АД и „Аурубис България“ АД и дава късмет на студенти или приключили висшето си обучение през последните 5 година да разработят и развият концепциите си в цялостни бизнес планове с поддръжката на потвърдени персони в региона на нововъведенията и предприемачеството.

Участието в Академията е гратис, а кандидатури се подават до 17 февруари. Тази година тематиките на плановете им са фокусирани в четири области: дейно потребление на запаси, новаторско обучение, здравословен живот и преоткриване на българските обичаи и просвета. Създателите на едни от най-успешните български планове в тези посоки станаха посланици на самодейността. Крум и Симона Крумови от издателство „Керът“, които оказват помощ на родителите в общуването и ранното развиване на децата им с просветителни карти, показаха персоналния си опит и посъветваха претендентите да основават планове с добавена стойност, които да развиват умения.

„Искам да видя повече младежи да се борят за позитивна смяна в обществото ни“, показа Блажка Димитрова, създател на обществения план „Кухнята на Благичка“ и мотор на сдружението, насърчаващо екологично-отговорните практики „Нулев боклук България“. „Солвей Соди“ започва „Иновация в действие“, защото тази самодейност е надълбоко обвързвана с полезностите на Група „Солвей“ и с нейните политики по обществена отговорност, стабилно развиване и нововъведения в интерес на обществото и околната среда. Продължаваме да влагаме в младежите с хрумвания и предпочитание да трансформират света. В Академията те получават безвъзмездни познания и умения за това по какъв начин да трансформират новаторските си хрумвания в бизнес решения“, разясни Спирос Номикос, изпълнителен шеф на „Солвей Соди“ АД.

„Вярваме, че „Иновация в действие“ оказва помощ на младежите да извървят пътя от вдъхновението до осъществяването“, добави Тим Курт, изпълнителен шеф на „Аурубис България“ АД. След окончателния асортимент на участниците през идните месеци предстоят образователни и работни сесии, в които утвърдените ще се научат да генерират хрумвания, да проучват и правят оценка капацитета им. Ще има модули по дизайн на новаторски артикули, устойчиви бизнес модели и взимане на решения. След довеждане докрай на плановете, те ще преминат през селекция, която ще дефинира финалистите. Първите трима от тях ще получат награди. Паралелно всеки участник ще може да поддържа благородна идея и да отбрани избора си, прецизираха уредниците на академията. От началото на 2012 година до момента през нея са минали над 400 младежи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР