Оттеглянето на италианския министър-председател Марио Драги, възприеман образно казано като

...
Оттеглянето на италианския министър-председател Марио Драги, възприеман образно казано като
Коментари Харесай

Франция: С оттеглянето на Драги започва период на несигурност

Оттеглянето на италианския министър-председател Марио Драги, възприеман нагледно казано като един от стълбовете на Европа, ще сложи началото на интервал на неустановеност. Това съобщи през днешния ден държавната секретарка по европейските въпроси Лоранс Бун, съобщи Франс прес.

Италианският министър председател подаде оставка, откакто три значими партии от неговата коалиция през вчерашния ден бойкотираха в Сената на италианския парламент избор на доверие за неговото държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Италия ще се завърне към един интервал, който би могъл да бъде даже по-нестабилен от това, което сме виждали до момента ", уточни Бун, някогашен основен икономист в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

" Бих желала да изкажа своето самопризнание към Марио Драги, който е извънреден общественик, сътрудник на Франция, с който работихме добре. Той е един дирек за Европа ".

На въпроса дали оповестената от Драги оставка е неприятна вест Лоранс Бун съобщи, че чака " един интервал на неустановеност, а това в никакъв случай не носи успокоение ".

" Нека ви припомня обаче, че по времето на рецесията с Ковид-19, когато още веднъж имахме интервал на голяма неустановеност, успяхме да създадем един общ дълг и това даде доста мощна основа на Европейския съюз. Тази задлъжнялост беше освен обща, само че и солидарна, защото взехме решение да помогнем на най-засегнатите страни ", добави тя.

Пазарите наблюдават с внимание обстановката в Италия. Стойността на италианския дълг потегли нагоре, а Миланската борса означи спад, което е симптом за нервността на пазарите поради несигурността, очертаваща се в третата по величина стопанска система в еврозоната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР