Отстраняват щетите при дерайлирането на влака на входа на Кресненското

...
Отстраняват щетите при дерайлирането на влака на входа на Кресненското
Коментари Харесай

Отстраняват щетите при дерайлирането на влака на входа на Кресненското дефиле

Отстраняват вредите при дерайлирането на влака на входа на Кресненското дефиле
Още тази нощ НКЖИ стартира отстраняването на провалите от дерайлиралия локомотив при км 146.5 на входа на Кресненското дефиле, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Влакът Петрич-София дерайлира към 18.55 ч. нощес на излизане от последния тунел в дефилето, на към 3 км преди гара Черниче.

Ранени бяха 9 души, трима от тях от преносимия състав на влака.

От ОД на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че към 19:00 часа в 02 РУ-Благоевград е получен сигнал за това, че в региона на км 146, влакова комбинация, движеща се в направление гр.Петрич – гр.Благоевград се удря в канара, намираща на железопътната линия, вследствие на което дерайлира.

При случая са потърпевши: 58-годишна жена от гр.София, която е със скъсано сухожилие на десен крайник, 20-годишен мъж от гр.Перник -с комоцио, 37-годишен мъж от гр.Петрич - с фрактура на главата, 65-годишна жена от гр.Благоевград - с фрактура на носа, 60-годишна жена от гр.Благоевград - с недоволство от високо кръвно налягане, 33-годишен мъж от с.Черниче - с контузии в региона на гърдите и корема, 68-годишен мъж от гр.Перник - с разкъсно-контузна рана на носа, 48-годишна жена от гр.Симитли- с натъртвания по тялото и 53-годишен мъж от гр.Сандански, който е с натъртвания по тялото. Пробата на машиниста на влака за приложимост на алкохол е негативна. За случая е известена РП-Благоевград.

На място са участвали: група СД-Благоевград, 3 екипа на РСПБЗН-Благоевград, екип на РСПБЗН-Сандански, и екип на РСПБЗН-Разлог.

На местопроизшествието през днешния ден се подменяше се контактната мрежа, раздрана поради съборен от локомотива дирек. Тази заран се осигуряваше достъп на профилирана техника, която да реалокира локомотива, с цел да се ремонтира раздрания релсов път. Влакове по линията към момента не се движат, ремонтът ще отнеме време. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР