Да или не, г-жо Григорова, на Истанбулската конвенция? Нека чуем

...
Да или не, г-жо Григорова, на Истанбулската конвенция? Нека чуем
Коментари Харесай

Направихте Сглобка с ГЕРБ в СОС, за да оглавите една комисия

„ Да ” или „ не ”, г-жо Григорова, на Истанбулската спогодба? Нека чуем Вашето „ да ” или „ не ”, защото позицията Ви за Истанбулската спогодба, не бих споделил даже, че е размита - преди години вие стояхте зад Истанбулската спогодба, отстоявахте я. Ако отидете в Екологичен потенциал няма ли да промените  позицията си, както я променихте, когато влязохте в СОС и се прегърнахте със Сглобката. А бяхте издигната от „ Българска социалистическа партия за България ”, от „ Левицата ”, след което в локалния парламент на София направихте тъкмо противоположното – поради една здравна комисия, с цел да я оглавите, направихте сглобка с ГЕРБ ". С този въпрос се обърна претендентът на евродепутат от Българска социалистическа партия Велизар Енчев към Ваня Григорова по време на тв диспути. Отговор обаче не получи.
„ Когато се взема решение съдбовния въпрос за мира и войната в Европа и българите са изправени пред значим избор, всички ние би трябвало да отговорим на въпроса кой е за и срещу войната в Украйна. Вторият, станал изключително настоящ още веднъж, след абсурда с Евровизия е кой е за и срещу Истанбулската спогодба ", изясни той.
Той стартира с две вести, които, по думите му, демонстрират антиевропейския темперамент на Европейска комисия, доминирана от ЕНП, която назова европейска Сглобка.  Едната е, че шефът на ЕНП Манфред Вебер споделя, че би трябвало да се вкара наложителна военна работа във всички страни от Европейски Съюз като подготовка за война с Русия, и че Европа би трябвало да бъде под нуклеарен чадър.
„ Втората вест е извънредно неприятна за България – 27-те министри на стопанската система на Европейски Съюз взеха решение и  утвърдиха, без да се употребява правото на несъгласие, с квалифицирано болшинство – пакта за миграция.  България го е подкрепила. Против са били Полша, Словакия, Унгария ”, съобщи Енчев.
Според него огромният проблем ще настъпи, когато Франция и Германия в лицето на Олаф Шолц и Макрон, съумеят да наложат правото на отпадане на несъгласие в Европейски Съюз. Това значи, че България се трансформира не във второстепенна страна, в страна не на втора, а на четвърта даже, последна скорост ”, безапелационен е  Енчев. Другата фундаментална рецесия е тъй наречените Зелена договорка, която в действителност води до унищожаването на въглищната и нуклеарната енергетика, предизвести той.
„ Парадоксът и цинизмът на Европейска комисия, доминирана от десните партии, е, че Германия си отваря въглищните централи, във Франция се отваря от ден на ден и повече нуклеарната енергетика, а в България се прави тъкмо противоположното. Разбираме, че в АЕЦ „ Белене ” отиват американски специалисти и украински нуклеарни енергетици, с цел да видят площадката. Американците да видят дали могат да я употребяват, а украинците - двата нуклеарни реактора, които би трябвало да им подарим ", уточни Енчев.
„ Когато приказваме за Зелената договорка би трябвало постоянно да гледаме през българския интерес – а той не е затриване на въглищните централи и българската енергетика ”, безапелационен е той.
Европа не би трябвало да разрушава своите граници, да се отхвърля от своите християнски полезности и стане приемно семейство на милиони мигранти от Африка И Азия, счита Енчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР