Оценявана на около 330 млрд. евро, космическата индустрия е една

...
Оценявана на около 330 млрд. евро, космическата индустрия е една
Коментари Харесай

50 години опит отварят пътя на България в индустрия за €330 млрд.

Оценявана на към 330 милиарда евро, галактическата промишленост е една от най-перспективните в актуалната стопанска система и поле за евентуално бурно развиване на България в нея. Страната ни има над 50 години опит в региона, а интензивността на бизнеса в сферата напоследък дава вяра за още по-смели инициативи. 

Перспективата е нарастване на българската вноска в Европейската галактическа организация “, даде поръчка министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев на съвещанието на Съвета на министрите в Европейската галактическа организация в Париж. 

България влезе в огромното семейство на ЕКА – въпреки и не като пълновръстен член – едвам през 2014 година, когато бе останала последна отвън него дружно с Хърватия. Към оня миг това бе дълго чакана стъпка, отлагана от редица държавни управления с претекста, че членският импорт е прекомерно висок. Добавената стойност обаче е несравнима. Оттогава насам над 40 български галактически плана са получили над 7 млн. евро по програмата на организацията. Експертите са единомислещи, че колкото повече се задълбочат тези връзки, толкоз по-голяма ще е добавената стойност след това. 

Към момента частните вложения в международната галактическа промишленост се правят оценка на към 12.2 милиарда евро, а организации като ЕКА възнамеряват да инжектират нови и нови средства. За съпоставяне, единствено Европейската галактическа организация е вложила над 1 милиарда евро в нововъведения, които да се приложат в европейската галактическа промишленост в интервала 2018-2021. По програмата ѝ „ Разширено проучване на телекомуникационните системи “ са отворени минимум 17 700 работни места. За идващото десетилетие се чака пазарът на приложения за наблюдаване на Земята да удвои приходите си от почти 2.8 милиарда евро до над 5.5 милиарда евро. 

По-рано тази година България направи още една стъпка в тази посока, като подписа с ЕКА Споразумение за европейска кооперираща страна. Освен че символизира повишения интерес на страната ни към засилено съдействие с организацията, то на процедура дава опция на български компании и научноизследователски организации да вземат участие в процедури за асортимент и да осъществят своите планове с галактическо приложение. 

„ Вярваме, че новоподписаното Споразумение с ЕКА тази година ще насърчи повече галактически компании да вземат участие в стратегиите и да увеличим вложенията в галактическата промишленост на България “, сподели в тази връзка Александър Пулев. 

По думите му страната ни се интересува от намиране на евентуални сътрудници в технологиите, по-специално обвързваните с CubeSats. Пулев акцентира, че създаването на нови услуги и приложения ще насърчи присъединяване на дребни и междинни предприятия и стартъпи в галактически планове и приложения. 
 Лабораторията за 4.2 млн. лева за наносателити в София
Досега съдействието с Агенцията е донесло значими изгоди за създаването на осведомителни системи за мониторинг на хидроенергийни резервоари, създаване на галактически оранжерии и произвеждане на галактическа храна. Също по този начин и в създаване на информационни сателитни терминали; софтуерни платформи за агрегиране и разбор на данни от сателитни; наносателитни захранващи системи; наземно наблюдаване на аграрни и горски територии и други.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЕвропейска галактическа организация ЕКА Александър Пулев Космос галактическа промишленост ПоследниНай-четениИндустрии 128 50 години опит отварят пътя на България в промишленост за €330 милиарда Любопитно 552 Министърът на туризма предложения Илон Мъск в България Накратко 584 Вечерни вести: Без консенсус за пенсиите и минималната заплата; България спря да цялостни „ Чирен “ Бюджет и финанси 128 Организацията за икономическо сътрудничество и раз чака най-малък растеж на безработицата в България следващата година Лукс 21238 Pangeos – гигантският плаващ град за $8 милиарда Компании 10577 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Личности 5390 Милионер в Америка: Кой е един от най-успелите български емигранти? Туризъм 5346 Испански град е разгласен за най-евтината европейска дестинация Всички новини18:06 Бюджет и финанси 128 Организацията за икономическо сътрудничество и раз чака най-малък растеж на безработицата в България догодинаОще от ИндустрииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР