Оценката за 100-те дни на правителството, предизвикателствата на поредицата кризи

...
Оценката за 100-те дни на правителството, предизвикателствата на поредицата кризи
Коментари Харесай

Вигенин и Ненчева в Русе: БСП стриктно изпълнява предизборните си ангажименти

Оценката за 100-те дни на държавното управление, провокациите на поредицата рецесии в страната, обществените задължения на Българска социалистическа партия и подготовката на социалистите за локалните избори бяха измежду главните тематики, разисквани на среща на регионалния актив на Българска социалистическа партия в Русе с народните представители Кристиан Вигенин и Веска Ненчева.

„ Бюджетът за 2022 година беше сериозен политически триумф за Българска социалистическа партия, тъй като в него бяха заложени невиждани за последните години обществени задължения, повишение на приходите и други значими за Българска социалистическа партия политики, като да вземем за пример безплатните ясли и детски градини. Повишението на цените обаче значително обезврежда постигнатото, по тази причина в идната актуализация на бюджета ще се борим за ново доста нарастване на обществените разноски и приходите, включително за въвеждане на необлагаем най-малко “, акцентира зам.-председателя на Народното събрание Вигенин в ревюто си пред участниците в срещата.

Веска Ненчева добави, че социалистите са набелязали и съответни антикризисни ограничения, които ще бъдат препоръчани на съдружните сътрудници, като измежду тях са понижаване на Данък добавена стойност за избрани артикули, слагане на таван на цените на природния газ, вероятно в допълнение облагане на свръхпечалбите на държавните и частните енергийни сдружения и други

Социалистите разискаха войната в Украйна и поддържаха безапелационната позиция на Българска социалистическа партия да не се изпраща военна помощ под формата на оръжия и муниции. Твърдата позиция във връзка с отбраната на националния интерес в връзките със Северна Македония също срещна поддръжка. „ И двете тематики са червени линии за Българска социалистическа партия и възможното им секване ще значи привикване на Националния съвет и решение за излизане от обединението “, съобщи Вигенин в отговор на въпрос.

В рамките на срещата ръководителите на общински организации от региона осведомиха за положението на структурите, главните проблеми в активността, взаимоотношението с останалите политически обединения, съществуващи действително на територията на съответните общини и за първите стъпки в подготовката на локалните избори. В срещата се включи и кметът на община Русе Пенчо Милков, който очерта постигнатото досега в ръководството на Русе и показа своя опит от акцията през 2019 година, в която завоюва кметското място.

Социалистите сложиха и въпроса за реализацията на фрагментите по места, която се бави и чувството, което се основава, че ГЕРБ не престават да ръководят, посредством назначените от тях хора. Народните представители от Българска социалистическа партия насърчиха русенските социалисти да бъдат по-активни в предлагането на готови фрагменти. Те подчертаха, че всяко ръководство има потребност от хора, които да поддържат, а не да саботират политиката на държавното управление, като в това време е налице и разбирането, че би трябвало да се оферират качествени хора, а не просто устройване на работа на лоялни фрагменти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР