Отпадането на хартиените рецепти не означава, че пациентите ще получават

...
Отпадането на хартиените рецепти не означава, че пациентите ще получават
Коментари Харесай

Как ще ни издават електронна рецепта

Отпадането на хартиените предписания не значи, че пациентите ще получават отдалечено лекуване. Това съобщи доктор Иван Маджаров, който е ръководител на Българския лекарски съюз, изясни в студиото на „ Здравей, България ”.
 
„ Дори да отпаднат и да останат единствено електронните разновидности, те отново би трябвало да посетят персоналния си доктор, да им бъде предписано персонално лекуване и чак тогава да отидат в аптеката ”, сподели още медикът.

Националният съвет на БЛС упорства хартиената рецепта да продължи да важи редом с електронната такава и припомня, че лекарят е доктор във всеки един миг, освен в работно време и пред своя компютър. Според тях такава промяна ще докара до в допълнение напрежение по оста “лекар - пациент ”.
 
Около 30% от лекарите са на възраст на 65 години, акцентира доктор Маджаров и съобщи, че не всеки от тях може да се оправи с дигитализацията.

Предлагат от 1 май да отпадне хартиената рецепта

„ Няма създадено и мобилно приложение, което значи, че би трябвало да си наложително зад компютър, с цел да изпишеш лекуване на пациент ”, изясни ръководителят на БЛС и сподели, че в цяла Европа системата разрешава изпитването на медикаменти и на книжен притежател.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР