Отново Сиела Норма ще бъде изпълнител на обществената поръчка за

...
Отново Сиела Норма ще бъде изпълнител на обществената поръчка за
Коментари Харесай

Пак "Сиела Норма" ще доставя допълнителните машини за вота на 14 ноември

Отново " Сиела Норма " ще бъде реализатор на публичната поръчка за доставката на 1600 спомагателни машини и 2000 флаш памети за изборите на 14 ноември, излиза наяве от решение на Централната изборна комисия (ЦИК). Общата цена за осъществяване на поръчката възлиза на 8 488 000,00 лв. без Данък добавена стойност или малко над 10 млн. с Данък добавена стойност.

В края на предишния месец ЦИК приключи публичната поръчка, тъй като двамата участници - " Информационно обслужване " АД и Сиела Норма АД, предложиха цени, които надвишават оптималната планирана стойност на поръчката. От " Информационно обслужване " желаеха 9 998 450 лева без Данък добавена стойност, а от Сиела Норма - 9 950 000 лева
В началото на октомври беше оповестена нова поръчка, като прогнозната ѝ стойност е 5 885 000 лв. без включен Данък добавена стойност.

В решението на комисията се показва, че спомагателните машини са нужни както за естественото осъществяване на изборния развой и гарантиране правото на глас на българските жители, по този начин и поради късото време за конфигуриране на машините в чужбина сред двата тура на изборите за президент и вицепрезидент.

Днес от ЦИК показаха, че към момента не се знае точният брой на секциите в страната, в които ще се гласоподава с машина. Говорителят на ЦИК Цветозар Томов изрази съмнение, че този път секциите в чужбина, в които ще бъде сложено устройство за електронно машинно гласоподаване ще са по-малко. На 11 юли машини е имало в 273 секции отвън страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР