Отново над два пъти повече са излекуваните, отколкото заразените с

...
Отново над два пъти повече са излекуваните, отколкото заразените с
Коментари Харесай

4 нови смъртни случая от COVID-19 в Русе и областта

Отново над два пъти повече са излекуваните, в сравнение с инфектираните с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна ревизия новите случаи са 15, а оздравелите са 34. Най-много нови случаи има надлежно в най-голямата община, а точно Русе – 12.

По един новозаразен има и в общините Ветово, Иваново и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с ковид в региона доближиха 7686, а преболедувалите 6897. Активните случаи са 371. Запазва се и наклонността за относително по-малък брой намиращи се на болнично лекуване в района. По последни данни все още общо те са 117 души, само че 30 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са умряли още двама мъже и две дами с позитивен тест за ковид. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 418 на възраст сред 27 и 98 години. 259 от тях са мъже, 159 са дами.

Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за последното денонощие област Русе отстъпва с едно място обратно по отношение на последните два дни по заболеваемост и за момента е на десето място в страната, като разликата сред множеството области е от по няколко случая. За миналите 24 часа без нови случаи е само област Добрич.



Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР