Отношението на най-ниското към най-високото възнаграждение в болниците да стане

...
Отношението на най-ниското към най-високото възнаграждение в болниците да стане
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Ножицата на заплатите 1:10 може да бъде коригирана след шест месеца

Отношението на най-ниското към най-високото заплащане в лечебните заведения да стане 1:10. Това е записано в Националния рамков контракт, подписан предходната седмица сред БЛС и НЗОК, като текстът е с отсрочване от шест месеца до влизането му в действие.

Това напомни министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков през днешния ден по време на съвещанието на парламентарната здравна комисия, на което той дава отговор на въпроси на депутати.

Думите на министъра бяха в отговор на въпрос от депутата от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов, който се интересуваше по какъв начин ще се откри решение на казуса с възнагражденията на медиците.

„ Как ще се реализира е въпрос на време, ще забележим какви са опциите. По отношение на постигането на това съответствие има много благоприятни условия, ще можем да реализираме това в границите на тези шест месеца отлагателно време за осъществяване на условието “, сподели проф. Хинков. „ Става въпрос за визия – да има избрани съотношения, тъй като големите разлики, които виждаме в този момент, са неприемливи. И в действителност това, което можем да създадем посредством НРД и договорите с Касата, е да се опитаме да реализираме допустими съотношения. В рамките на шестте месеца ще имаме наблюдения за това по какъв начин се извършват новите постановки в Рамковия контракт, ще следим финансовото положение на лечебните заведения и ще можем да поправяме даже и това съответствие с анекс към НРД “, добави той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР