Ново изследване показва, че консумацията на ябълки може да има

...
Ново изследване показва, че консумацията на ябълки може да има
Коментари Харесай

Ябълките - неизчерпаем източник на здраве

Ново проучване демонстрира, че потреблението на ябълки може да има голям брой позитивни резултати върху здравето.

Ябълките са богати на фибри, витамини и антиоксиданти, които оказват помощ за поддържане на здравословен имунитет и понижаване на риска от разнообразни болести.

Според проучванията, постоянната консумация на ябълки може да понижи риска от сърдечно-съдови болести, диабет вид 2 и даже рак. Освен това, ябълките могат да оказват помощ за възстановяване на храносмилането и поддържане на здравословно тегло.

Те са богати на органични киселини, минерални и потребни субстанции и влакнини, антиоксиданти, витамини, пектин, магнезий, фосфор, калий, калций и желязо.

Пектинът има за цел да работи удобно при хранителни разтройства и да намалява равнището на холестерол в кръвта. При свързване на пектина с холестерола, той се изхвърля от организма и по този метод се усъвършенства кръвното налягане.

Пектинът, на който са богати ябълките, отстранява питателните отрови, оказва помощ при атеросклероза, сърдечно и мозъчно-съдови проблеми, гастрити, язви и стомашно-чревни и чернодробни болести, цироза, наднормено тегло и затлъстявания, детоксикация на организма от тежки метали, податливост към формиране на жлъчни камъни.

Затова не забравяйте да включвате ябълки във вашето всекидневно хранене и да се наслаждавате на всички изгоди за здравето, които те оферират.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР