Най-малко 4 души загинахаи още десетки са раненипри железопътна катастрофа

...
Най-малко 4 души загинахаи още десетки са раненипри железопътна катастрофа
Коментари Харесай

Жертви и ранени при челен сблъсък на влакове в Чехия

Най-малко 4 души починаха и още десетки са ранени при железопътна злополука в Чехия, когато нощен пътнически трен се сблъска челно с товарен трен, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на публични представители в Прага.

Най-малко 23 души са ранени при тежката злополука, заяви чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракушан. Той добави, че злополуката е станала късно нощес при град Пардубице, ситуиран на към 100 км източно от Прага.

Пътническият трен e благосъстоятелност на чешката частна компания " Региоджет " (RegioJet), сподели още Ракушан.

Министърът на превоза на Чехия Мартин Купка заяви, че се е наложило да бъде затворена съществена железопътна линия сред Прага и източната част на страната, до момента в който управляващите проверяват конфликта.

На фрагменти след злополуката в чешкия новинарски уебсайт idnes.cz се вижда, че минимум един вагон е дерайлирал. Полицията сподели в обществената платформа " Екс " колона от коли на службите за незабавна помощ и медицински хеликоптер. ДПА добавя, че са били изпратени огромен брой пожарникари, парамедици и лекари.

На фотоси от мястото на произшествието се вижда, че дерайлиралият първи вагон, ситуиран тъкмо зад локомотива на пътническия трен, е съществено развален.

Говорител на железопътната противопожарна работа съобщи по чешката телевизия, че няколко от потърпевшите са тежко ранени. Полицията е евакуирала останалите пасажери от влака, съобщи Ройтерс.

Влакът е бил нощен експрес, пътуващ от чешката столица Прага за град Кошице в Словакия.

Чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракушан и министърът на превоза Мартин Купка са на път към мястото на злополуката, заяви вътрешният министър в обществената платформа " Екс "./Дарикнюз.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР