Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рисковеКирил Петков съзря

...
Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рисковеКирил Петков съзря
Коментари Харесай

Кирил Петков съзря: ГЕРБ и ДПС се опитват да ни вкарат в политически капан

Отмяна на дерогацията преди 1 март носи опасности

Кирил Петков съзря готвен политиески капан за ПП-ДБ от ГЕРБ и Движение за права и свободи по тематиката с дерогацията. След края на изключителния Съвет по сигурността, който завърши без решение, съпредседателят на обединението съобщи: „ Ако сме виновни за българските жители и спазим периодите, които ни дават специалистите, в това число 1 март, е да ни обвинят, че пазиме съветските ползи. Ако не сме виновни и гласуваме с тях, и се качат цените на бензиностанциите като нашето държавно управление бъде упрекнато, че поради него има по-високи цени. От двете направления да имаме политическа загуба “, разяснява Кирил Петков.

„ Аз няма като копредседател на Политическа партия да разреша да се вкарва страната в риск. Моят порив е да понижат потоците към Путин, само че не би трябвало да има риск за хората. Дори осъзнавайки клопката, няма да допуснем дефицит на дизел и бензин, както и по-високи цени единствено тъй като някой пробва да прави политически заигравки “, изясни Кирил Петков.

Той съобщи, че анулация на дерогацията преди 1 март носила опасности за доставките и цените на горивата. Днес към този момент показаха податливост да съкратят периода с 2 седмици, откакто оповестиха редуциране по-рано на 15 март.

„ Агенция „ Митници “ има опция да управлява износа. Сега прави насрещни инспекции с страните, които получават този експорт. Бензин и дизел може да се изнасят единствено за Украйна, там ще има инспекции. За артикули с екологичен риск би трябвало да се препотвърди, че всеки един подобен експорт има такова наличие “, уточни депутатът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР