Отложиха делото срещу Стела Мастева, детската учителка, която източи над

...
Отложиха делото срещу Стела Мастева, детската учителка, която източи над
Коментари Харесай

Детска учителка от Пловдив източи 50 000 лева

Отложиха делото против Стела Мастева, детската учителка, която източи над 50 000 лв. от Взаимоспомагателната каса на учителите (ВСКУ) в Пловдив посредством неистинен документи, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Делото трябваше да се гледа в разпоредително съвещание, само че подсъдимата не се яви, откакто не е била открита от призовкаря.

По думите на юриста и тя се намира с децата и мъжа в Северна България, по тази причина не е открита на адреса и в Пловдив. Следващото съвещание е планувано за 16 септември, от 10 часа.

Стана ясно, че Стела е била детска учителка в ЦДГ “Червената шапчица “ в Пловдив. Ползвала се с положително добро име, заради което била желана от доста от родителите.

В интервала от 02.05.2018г. до 13.12.2018г. обаче се решила на корист, евентуално, с цел да угоди на мъжа, с който живее на фамилни начала и който е осъждан.

По думите на Васил Въргулев, ръководител на Взаимоспомагателната каса на учителите, тя е злоупотребила с доверието на директорката на градината, която и поверила печата и достъпа до персоналните данни на чиновниците, откакто я назначила да я замества по време на отпуската и. Така Стела замислила схемата за машинация. Тя употребила персоналните данни на майки, които показала като чиновници на градината, както и данните на действителни чиновници.

Така, посредством потребление на неистинен документи, получила без правно съображение пари в размер на общо 50 502 лева, благосъстоятелност на Взаимоспомагателна каса на учителите – Пловдив към Сдружение за взаимопомощ на работещите в региона на образованието, науката и културата. Чрез подаване на Заявления за заем до УС на Взаимоспомагателна каса на учителите – Пловдив от името на разнообразни лица е получила разнообразни по мярка суми. Според Въргулев, закононарушението е било замисляно авансово, защото тя е била разпродала имуществото си и в този момент няма какво да и вземат. Парите действително не са върнати към момента.

Адвокатът ѝ твърди, че най-вероятно ще изискат кратко правосъдно разследване, което единствено по себе си значи цялостно признание на виновност. Но в случай, че дългът не е върнат, не е ясно дали има правно съображение такова да и бъде позволено. Знае се, че при съкратеното разследване наказването се редуцира с 1/3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР