Откриване на арт инсталация, свързана с интеграцията и миграцията, литературно

...
Откриване на арт инсталация, свързана с интеграцията и миграцията, литературно
Коментари Харесай

Отбелязват Деня на Европа в Бургас

Откриване на арт апаратура, обвързвана с интеграцията и миграцията, литературно четене и приключенско съревнование са измежду събитията през днешния ден в Бургас за Деня на Европа. Те се провеждат от общината и Областния информативен център. 

Програмата стартира в 11 часа със надпреварата „ Лов на съкровища - из хрониките на откривателя “, споделя Евелин Кузманов от Областния информативен център:

" В него ще вземат участие няколко тима, които ще търсят находки по избрани следи. След това в 12 часа ще има разкриване на една арт апаратура по план " Кларинет ", който е обвързван с интеграцията на мигрантите, които са съдействали с идването си в Бургас за развиването му. "

Откриването й ще бъде съпроводено с концерт на Бургаския духов оркестър и Държавната опера в града. Следващата демонстрация е в 16,30 часа в Културен център „ Морско казино “:

" Тя ще показа модата пред първите десетилетия на 20 век в града ни и приноса на мигрантите при образуването на европейската мода и навлизането й в нашия град. "

В 18 часа в новата градска библиотека ще има литературно четене по творби на писателя фантазьор Агоп Мелконян. Събитията приключват със специфичен филм за Бургас с присъединяване на хора, свързани с морския град, без значение къде живеят сега. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР