Открити са първите картини, рисувани от неандерталци. Това са картини

...
Открити са първите картини, рисувани от неандерталци. Това са картини
Коментари Харесай

Първите рисунки на неандерталците

Открити са първите картини, рисувани от неандерталци. Това са картини в испанския град Малага. Те са над 45 000 години и са шест на брой.

Въпреки че картините наподобяват на пръв взор като комплицираните спирали на човешката ДНК, в действителност това са тюлени, които са служели за храна на античните.

Тези изображения нямат аналог в изкуството на палеолита. Доскоро за най-стари картини се смятаха тези от пещерата Шове в Южна Франция, които са на към 30 000 години.

Смята се, че неандерталците са останали в южната и западната част на Пиринейския полуостров допреди 37 000 години, измежду което са се слели със актуалния вид хора в други места из Европа.

Доскоро се смяташе, че неандерталците не са били задоволително развити интелектуално, че да могат да основават лични художествени творби.

Днес това мнение остава в предишното, още повече че са открити и украсени с рисунки камъни и раковини. Оказва се, че неандерталците са имали не по-малко креативен качества от актуалния вид хора.

Техните рисунки, въпреки и много наивистични и елементарни като изображение, са наситени с доста въображение и демонстрират мощно интелектуално развиване.

Това слага в нова светлина въпроса за това какви тъкмо са били неандерталците, които до неотдавна бяха считани за хора с доста невисок интелектуален капацитет.

Според откритите в Испания рисунки обаче излиза наяве, че още от най-древни времена хората са били склонни да претворяват в изкуство всичките си страсти и фантазии.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР