Откраднаха лекарствата на жена, болна от диабет, посред бял ден.

...
Откраднаха лекарствата на жена, болна от диабет, посред бял ден.
Коментари Харесай

Жена с диабет моли крадец да й върне лекарствата

Откраднаха медикаментите на жена, болна от диабет, измежду бял ден. Посегателството е осъществено пред столична болница, заяви БТВ.

Крадецът разрушава за минути автомобила и отмъква торба с медикаменти. 

Диабетик, пенсионер по болест, с 260 лева приходи на месец и тежкоболен брачен партньор в реанимация - по този начин в резюме наподобява животът на 53-годишната Румяна Нейкова. Сега тя се изправя пред още едно тестване - разрушават автомобила й за минути пред Националната кардиологична болница. Така дамата остава без медикаменти.

„ В торбичката ми имаше два типа инсулин в несесер, глюкомер, шофьорска брошура, персонална карта, документи, рецептурна брошура, протокол за други лекарства… Нищо, което би трябвало на някой различен “, споделя Румяна.

Тя приема по два пъти дневно инсулин - без него не може. Жената подава сигнал в Трето районно ръководство, откъдето споделили, че ще създадат каквото могат, с цел да спомагат.

От полицията споделиха за bTV, че работят интензивно по откриване на грабежа, а Румяна втори ден сама търси медикаментите си. Тя се обръща към крадеца с думите „ Умолявам го с цялата си душа, в случай че има малко схващане, малко сърце – да ми върне нещата “.

Само до края на август са регистрирани общо 959 обири от разрушени коли в столицата. В съпоставяне с 2019 година случаите са по-малко, само че от полицията не споделят какъв брой от закононарушенията са разкрити.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР