Отказвайки да признаем истинския си потенциал, с течение на времето

...
Отказвайки да признаем истинския си потенциал, с течение на времето
Коментари Харесай

7 опасни неща, които те връхлитат, ако игнорираш потенциала си


Отказвайки да признаем същинския си капацитет, с течение на времето това може да докара до някои негативни последствия върху живота ни. Историята познава доста образци за персонални триумфи, само че за жалост, доста повече са образците за провалени ориси и разрушени фантазии.

Запитвали ли сте се какъв брой от хората, които познавате, живеят по метода, по който се чака – университет, добра работа, сполучлив брак, прелестна къща…

И какъв брой от нас просто работят, с цел да получат заплата и да имат шанса за някакво развлечение през уикенда. И от самото начало има едно гласче, което ни споделя, че би трябвало да имаме по-висока цел и можем да се оправяме по-добре…

Трябва ли да слушаме това гласче? Или да продължаваме да си пазим стандартите? Оказва се, че с игнорирането на по-високите цели идват доста негативни последствия за нашето персонално богатство, връзките с хората и, несъмнено, работата.

Ето какво може да стане, в случай че подценяваме същинския си капацитет:

1. ЩЕ ЗАГУБИТЕ ЗАВИНАГИ ИНТУИЦИЯТА СИ !

Някои я назовават „ вътрешна мъдрост “. Но както и да я назовават, тя е доста значима за реализиране на неповторимите цели в живота. Хората, които са в естетика с „ вътрешния си глас “, са в положение да набележат своите цели и да улучват верния избор.

За страдание, с течение на времето доста от нас стартират да отхвърлят своя „ интуиция “ като несъизмерим, тъй като ни приканва да излезем от зоната на комфорта или да тръгнем по пътеки, които са в несъгласие с това, което хората към нас чакат. Най-често интуицията ни споделя да нарушим статуквото, а доста от нас не възприемат сходен съвет. Логично, в някакъв миг от живота ни, тя – интуицията, стопира да ни насочва. Внимание! Когато това се случи, животът става доста по-труден, комплициран и нерешителен.

Добрата вест е, че постоянно може да възстановим връзките си с този „ интуиция “, само че това лишава време.

2. ПРИВЛИЧАТЕ НЕГАТИВНИ ХОРА, ОТНОШЕНИЯ И ЕНЕРГИИ !

Една от изгодите на мощната вътрешен глас е способността да разпознаваш желанията на другите. Затова нерядко ни се случва да си мислим за някой (не)познат, че има нещо, което ни тормози в него, без да можем да разбираем какво тъкмо.

Това е един от многото случаи, когато търсим помощ от вътрешния си глас. Иначе има заплаха да позволим хора с негативни планове да нахлуят в живота ни и да създадат огромни бели.

3. ДРУГИТЕ ИМАТ КОНТРОЛ ВЪРХУ Върховен административен съд !

Много от нас живеят поради другите. Всичко стартира в фамилията, когато се стараем да спечелим утвърждението на родителите си, по-късно – на приятелите си и кръга от познати, а след това – на съпруга/съпругата, колегата, шефа, колегите…

Ако сте попаднали в този капан, значи сте предали властта и контрола върху личния си живот в ръцете на други хора, на които даже може да не им пука за вас.

Освен това, несъразмерната угриженост за мнението на другите проваля способността ви да взимате решение. А когато вашата преценка е размита от мненията на всички останали, е доста по-трудно да намерите цел в живота.

4. НЕ МОЖЕТЕ ДА ВЗИМАТЕ РЕШЕНИЯ !

Когато търсите непрекъснато утвърждението на другите, това е знак, че сте изгубили доверието в себе си и в личната си преценка. Когато загубите това доверие и тази сигурност по отношение на вашите цели и желания, е съвсем невероятно да взимате верни решения. И даже да се появи някаква опция, вие ще я пропуснете, заключени в навиците си и измежду упованието на утвърждение от другаде.

5. НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОЩАВАТЕ ГРЕШКИ – ВАШИТЕ И ТЕЗИ НА ДРУГИТЕ !

Хората, изгубили връзка с същинския си капацитет, са склонни да упрекват другите за неналичието на достижения. Това ги освобождава от всякаква отговорност за постигане до същинския им потенциал, оставяйки ги с негативни усеща освен към личните си дефекти, само че и към слабостите на другите.

6. ЛОШИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ !

Ако нямате ясни цели в живота, няма по какъв начин да знаете какво желаете от една връзка. Тази липса на изясненост може да отнеме месеци или даже години за връзка, която е не просто несъответствуваща за вас, а напряко нездравословна.

Най-щастливата връзка е, когато и двете страни знаят какво желаят от живота. Те са задоволително сигурни в себе си, с цел да могат да бъдат щастливи и сами, в случай че е належащо.

7. БУДНИ ПРЕЗ НОЩТА И НЕЩАСТНИ ПРЕЗ ДЕНЯ !

Естествено, че има последствия, когато цялостен живот си пренебрегвал интуицията си или си правил това, което другите желаят, живял си от заплата до заплата, без полезности.

Без увереност във вашите житейски цели или решения, ще се окажете в обстановка, в която непрекъснато гледате обратно и се чудите какво би станало, ако…

Тези подозрения и съжаления ще ви изтезават, ще ви държат будни през нощта и нещастни денем, ще унищожат вашето възприятие за признателност и удовлетворение. Не го допускайте!

За създателя: Реймънд Стоукс се занимава с цифров маркетинг, интересува се от личностно развиване и придобиване на нови умения и е създател в

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР