Как всекидневните ни занимания пречат на мозъка ни да работи

...
Как всекидневните ни занимания пречат на мозъка ни да работи
Коментари Харесай

Как хората тъпеят

Как всекидневните ни занимания пречат на мозъка ни да работи обикновено и какво води до, в един опит за изясняване.

Учените не отхвърлят, че етиловият алкохол, съдържащ се в алкохолните питиета, е кадърен да убива живи кафези и микроорганизми, само че това се явява демонстрация на дезинфекционен резултат на алкохолните питиета.

Но невроните на основния мозък не умират от етиловия алкохол даже когато той им влияе директно.

Изследователите под управлението на Кадзухиро Такуда са изяснили, че спиртните питиета въздействат на това, по какъв начин точно невроните на основния мозък взаимодействат между тях. Алкохолът „ кара “ специфични рецептори да създават стероиди, които забавят образуването на мемоари.

Именно по тази причина хората постоянно не си спомнят какво се е случило с тях след препиване. Освен това в резултат на това се забавя и „ общуването “ на невроните между тях, в резултат на което те стартират по-зле да предават информация. В резултат на това поражда некоординираност на дейностите, несвързана тирада и некадърност съответно да се реагира на външни дразнители.

Но случаи с крах на неврони под въздействието на алкохол въпреки всичко има – точно на това се дължи възникването на синдрома на Корсаков. И въпреки всичко даже в този случай спиртните питиета не се явяват непосредствена причина за възникването на болести – той води единствено до изострен дефицит на витамин В1, което и предизвика болестта.

Впрочем използването на спиртни питиета не е единственото средство да се окаже пагубно въздействие върху основния мозък и паметта. Оказва се, че сходен резултат имат цяла редица привични за всеки човек дейности.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР