Учени разказаха по какъв начин, благодарение на анализа на езика

...
Учени разказаха по какъв начин, благодарение на анализа на езика
Коментари Харесай

Анализ на езика прогнозира предателството

Учени описаха по какъв метод, с помощта на разбора на езика на колегата, може да се предвижда неговото бъдещо изменничество.

Изводите си учените са изложили по време на 53-тата годишна среща на Асоциацията по компютърна филология, извършена в интервала 26–31 юли в Пекин взаимно със 7-ата интернационална обединена конференция по обработка на естествения език. За проучването на учените оповестява уеб сайтът на Корнуелския университет.

Специално за проучването учените разгледали кореспонденцията сред участници в онлайн игра, имитираща изискванията преди Първата международна война. В тази игра побеждава този, който завладее целия свят, а за тази цел участниците би трябвало да реализират договорености с други страни. Общо учените анализирали повече от 145 000 известия от 249 онлайн игри.

Специалистите разделили на две групи изучените текстове. Към първата те отнесли известията, които в бъдеще водели до машинация на събеседника, а във втората попадали известията с правдива информация.

Настроението на играчите, тяхната привлекателност, както и основни думи, изобразяващи претекстове, като да вземем за пример обмисляне и искания, били изобразявани от учените във тип на схеми на логаритми, които по-късно разрешили да се предвижда вероятността от машинация на събеседника.

Сред най-очевидните заключения учените посочват това, че събеседникът става по-позитивно надъхан и вежлив преди изменничество, а също, че кореспонденцията сред предателя и неговата жертва става по-небалансирана. Освен това жертвата преди изменничество употребява много повече думи, което съгласно учените може да послужи като доказателство за нейното незнание за идното изменничество.

Учените означават, че в речта на хората кардинално има незабележими от пръв взор обрати, които въпреки всичко са налични за следене от компютри и могат да се употребяват за предизвестие за идното изменничество.

Езикът, съгласно откривателите, се явява форма на специфичен сигнал, а неговото проучване разрешава да се уточни не обезпечено планувано изменничество, а единствено желанието за неговото осъществяване, добавя Lenta.ru.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР