Отказът на руските войски да отворят хуманитарни коридори към обсадените

...
Отказът на руските войски да отворят хуманитарни коридори към обсадените
Коментари Харесай

Неприемливо в 21-ви век: ООН за руската обсада на Мариупол, Харков и Суми

Отказът на съветските войски да отворят филантропични коридори към обсадените украински градове пречи на помощта да доближи до тях и лишава стотици хиляди дами и деца от храна и вяра.

Думите са на координатора на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации Якоб Керн .

Керн е работил в Сирия в продължение на три години и споделя, че тактиката на съветските войски в Украйна е доста сходна с обсадата на сирийските градове , въпреки и в Сирия мащабът на нещастието е бил доста по-голям.

" Това е недопустимо в 21-ви век ", цитира BBC думите на координатора на Организация на обединените нации.

" Преди два дни ескорт от няколко камиона стигна до Суми с храна за 3000 души за няколко дни, само че това не е задоволително. Днес се нуждаем от ежедневни конвои, с цел да осигурим съществени хранителни артикули на половин милион, един милион души . Това изисква съвсем денонощни непрекъснати филантропични коридори до тези градове ", изяснява Керн.

Световната продоволствена стратегия е подготвена да раздаде ориз, макаронени произведения и консерви на три милиона украинци , само че не може да откри водачи, които да закарат всичко това в обсадените Харков и Суми, а още по-малко в Мариупол, който е обкръжен и обстрелван непрекъснато от съветските сили.

Припомняйки сирийския опит, Керн споделя, че помощта е доста значима освен във физически, само че и в психически проект - " значимо е да доставим най-малко малко, с цел да знаят хората, че не са забравени, че не са изоставени ".
 Комендантски час в Запорожие, боеве по улиците на Мариупол
Комендантски час в Запорожие, боеве по улиците на Мариупол

Промяна на съветската тактичност - компенсират с ракети сухопътния си неуспех
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР