Откакто Западът наложи санкции на Русия, прикриваният от години живот

...
Откакто Западът наложи санкции на Русия, прикриваният от години живот
Коментари Харесай

Построиха опера, която да оглави. Кой е балетистът Зеленски, който е зет на Путин?


Откакто Западът наложи наказания на Русия, прикриваният от години живот на обкръжението на Владимир Путин излезе на ярко. Алина Кабаева, която се счита за негова държанка, някогашната му брачна половинка Людмила, както и двете му дъщери Мария Воронцова и Екатерина Тихонова попаднаха под ударите на западните наказания.

През април следствие на Радио Свободна Европа/Радио Свобода описа историята на индивида, считан за някогашен брачен партньор на Воронцова – Йорит Фаасен. Месец по-късно немското издания Шпигел и съветското iStories описаха за хипотетичния сътрудник на другата щерка - Екатерина Тихонова.

Оказа се, че това е балетистът и режисьор Игор Зеленски. Кой обаче е този човек? Защо за него се знае толкоз малко и има ли връзки, които да водят към съветския президент и обкръжението му?
От Мюнхен в Русия поради войната
За Зеленски се заприказва, откакто през април той напусна поста си на шеф на Баварския държавен балет в Мюнхен. Той държи поста от 2016 година, а обяснението за прекратяването на работата му там бяха „ персонални фамилни аргументи “.

„ Семейството ми се нуждае от цялостната ми поддръжка “, сподели още той.

В същото време в Мюнхен остана законната му брачна половинка, някогашната балерина и сегашна преподавателка Яна Серебрякова . Тя продължава да извършва ролята си на инструктор, което беше доказано и от администрацията на балета. Оттам не предоставиха спомагателна информация за това за какво е напуснал Зеленски.
 Георгия Ирма Ниорадзе и Игор Зеленски
На 16 май обаче известните влогъри Владимир Краснов и Алексей Столяров, по-популярни като Вован и Лексус, подозирани във връзки с Кремъл, се свързаха с генералния шеф на Баварската държавна опера Серж Дорни . В телефонен диалог те се показаха за чиновници в администрацията на Украйна и съумяха да измъкнат информация от Дорни.

„ Говорихме няколко пъти. Намекнах му, че би трябвало да си тръгне. Той не взе това решение независимо “, сподели Дорни в диалога.

Пред телевизия Current Time прочут на Зеленски сподели, че балетистът е имал проекти да се върне в Русия по гледище на сегашния му сътрудник.

Самата кариера на Зеленски в Мюнхен стартира спорно. Тогава той отхвърля да възобнови контракта на известната испанска балерина Лусия Лакара . Въпреки това той се утвърждава като „ най-активния “ измежду оперните шефове в Германия.

„ Той наемаше нови брилянтни актьори. Репертоарът, който построи в последните години, е доста добър и е комбиниране от типичен, класически-модерни и по-нови творби “, споделя журналистката Жизела Соненбург. Тя изрази убеденост, че напускането на Зеленски е директно обвързвано с нашествието на Русия в Украйна и „ враждебното отношение към руснаците “.
Дъщерята на известния човек
Разследването на Current Time открива, че Зеленски и Тихонова се сближават, когато той е балетен шеф в музикалния спектакъл „ Данченко “ в Москва сред 2011 и 2016 година

Служител на театъра и още един източник, обвързван с трупата, споделят пред Current Time, че Тихонова стартира да посещава представленията доста скоро откакто Зеленски стартира работа там.

„ Виждахме ги дружно след представленията “, споделя единият от източниците. Той твърди, че когато Тихонова е участвала там, Зеленски е казвал, че на място ще пристигна „ дъщерята на доста прочут човек “.

Тихонова идва на представленията сама и заема мястото си постоянно след угасването на светлините. Тя не е идвала с бодигардове и се е държала „ доста непретенциозно “ в опит да не притегля внимание.

Връзката сред Тихонова и Зеленски е била обществена загадка в балетните среди в Москва. Според член на гилдията на критиците актуалният ректор на съветската балетна академия, Николай Цискаридзе е разказвал, че ще търси помощта на Зеленски в опит да се трансформира в шеф на Болшой спектакъл през 2017 година

„ Разправяше на всички по какъв начин ще разиска въпроса със Зеленски, тъй като той е ухажор на дъщерята на Путин “, споделя той.

В коментар пред Current Time обаче Цискаридзе споделя, че за пръв път чува за сходно нещо.

В същия интервал Зеленски е отпред и на балетната натрупа в Новосибирската опера и балет, само че там не се срещат известни посетители от Москва.

„ Нито Путин, нито някой близо до него “, споделя един от членовете на трупата пред Current Time. Той прибавя, че все пак тогава се е обсъждало, че Зеленски е „ главният човек в културата и балета “ при Путин и че „ взема значими решение в сферата “.

„ Всеки знаеше, че той е значима персона, само че не се движеше с кола с буркан. Игор Анатолиевич (Зеленски) е човек с правила, който не се перчи, не носи блестящи неща и не живее в имение “, споделя източник от Новосибирск.

Проверката на Current Time демонстрира, че Зеленски има два дребни жилището в Новосибирск и Санкт Петербург.

 Владимир Путин и изчезналият кокаин  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Тайните от хакнатите известия
Приятелството сред Тихонова и Зеленски продължава даже откакто тя се омъжва за предприемача Кирил Шамалов през февруари 2013 година Шамалов пък продължава да контактува с доближени на Тихонова, откакто двамата се развеждат през 2018 година Сред тези хора са Зеленски и брачната половинка му Яна Серебрякова.

Информация за връзките им може да бъде открита и в хакнатата преписка на Шамалов.

Според разменените имейли дългогодишният финансов консултант на Шамалов Виктор Снакин, Зеленски прави най-малко 7 вноски в сметките на Шамалов през 2021 година Парите могат да бъдат проследени до балетиста. Седемте депозита са съпроводени с бележки като „ заплащания от сметката в Мюнхен “, „ трансфер от И. Зеленски “ и „ заплащане от Игор Зеленски “.

Снакин отхвърли коментар по историята.

Изтеклите имейли демонстрират също, че Шамалов организира няколко диалога с Яна Серебрякова през 2017 година Много от диалозите съответстват като интервал с диалози с Тихонова, до момента в който двете дами са на едни и същи места – в Швейцария, Обединеното Кралство или Санкт Петербург. В повече случаи диалозите му с балетистката са надалеч по-дълги, в сравнение с тези със личната му брачна половинка.

Последният диалог сред Шамалов и Серебрякова е от вечерта на 17 април 2017 година Тогава балетистката е в Германия. Само час по-късно Шамалов звъни на Тихонова в Москва. В интервала сред 25 и 27 април 2017 година Шамлов прави няколко покупко-продажби за продажба на 17-процентния си дял от петролната компания „ Сибур “, която е известна като „ зестрата на Тихонова “.
Какво става след Мюнхен
През март 2018 година съветското консулство в Мюнхен, на която се вижда по какъв начин Зеленски гласоподава по време на президентските избори, които бяха отсрочени за седмица от Путин, с цел да могат да съвпаднат с годишнината от противозаконната анексия на Крим. По време на акцията през 2012 година Зеленски е формален представител на акцията на Путин.

Само няколко дни преди Зеленски да гласоподава през 2018 година администрацията на Тверски окръг издава акт за раждане на дъщерята на Тихонова. В този документ Зеленски е вписан като татко, а като майка е посочена „ Катерина Владимировна Тихонова “. Това споделя източник на Current Time, който има достъп до документите в архивите. Документът е публикуван три месеца след раждането на детето и е подписан от двамата родители, които нямат брак между тях.

По същото време Путин е на аудиенция в Севастопол и дава обещание на локалните, че държавното управление ще построи нов културен център с спектакъл и учебно заведение за музиканти и танцьори.

На 7 май 2018 година, денят, в който стартира новия си мандат, Путин подписва декрет, в който построяването на сходни центрове е посочено като приоритет за интервала 2018-2024 година За тази цел той учредява специфична фондация на име Национално културно завещание, в чийто директорски съвет влизат шефовете на Болшой спектакъл, Третяковската изложба в Москва, Мариинския спектакъл и Ермитажа . Неочаквано и без пояснение Игор Зеленски също става част от борда. Той и до през днешния ден заема тази служба.

 Дъщерята на Путин Катерина Тихонова по време на танцово съревнование в Краков през 2014 година
Наталия Волянская, която е отпред на организацията до декември 2021 година твърди, че не знае кой е номинирал Зеленски за позицията и прибавя, че той е отговарял за плана в Севастопол.

Заедно с това доближени до Зеленски бързо стартират да се издигат на постове в Севастопол. Танцьорът Сергей Полюнин, който е наеман от Зеленски в друга натрупа, става шеф на новия спектакъл, както и настоящ шеф на танцовата академия в пристанищния град. През 2020 година Андрей Уваров, който работи със Зеленски в московски спектакъл, става заместник-директор на театъра в Севастопол.

Двамата отхвърлиха мнения за историята.

Всичко това води до извода, че Севастопол е бил квалифициран за Зеленски.

„ Те дадоха обещание Севастопол на Зеленски. Построиха опера и балетен спектакъл, които той би трябвало да оглави “, споделя източник от Болшой спектакъл.

„ Той разчита на Севастопол, правилно е “, споделя различен от гилдията на балетните критици.

„ Той проправя пътя си към Севастопол надалеч преди да стартира да работи в Бавария. Той избра Бавария, само че си остави Севастопол като запаса “, споделя източник от музикалния спектакъл "Станиславки ".

За Севастопол си спомня и музикалният шеф на Театъра за балет и опера в Бавария. Двамата са обсъждали тематиката в Мюнхен.

„ През януари 2020 година Игор се опита да ме убеди да поеме моя оркестър. Тогава аз бях отпред на Държавния оркестър „ Светланов “ в Москва. Той искаше да се причисля към новия спектакъл в Севастопол и споделяше, че ще бъда назначен за музикален шеф.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР