Откакто съществува свободна България, винаги е съществувало разделението - между

...
Откакто съществува свободна България, винаги е съществувало разделението - между
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Войната е близо. Путин направи голяма политическа грешка

" Откакто съществува свободна България, постоянно е съществувало разделянето - сред балканското, консервативното, и прозападното демократично малцинство, което е доста авторитетно ". Това разяснява пред БНР шефът на " Галъп Интернешънъл Болкан " Първан Симеонов.

" Сега това ще се обостри. Обществото ни е надалеч от крайности, тъй като имаме противоотрова - поради трагични условия в историята народът ни е развил мъдрост, която го държи надалеч от крайностите.

Войната ще обостри говоренето в медиите и ще следим остарялото разделяне Изток - Запад, което бяхме позабравили ", сподели Симеонов и акцентира, че комплексът на криворазбраната цивилизация е презрението.

" Войната е близо. Владимир Путин направи огромна политическа неточност. Украйна не се разпада, а се сплотява, правилно, медийно.

Това е осведомителна война със страшни фейкове. Съвременните войни са все по-информационни. Западният свят наподобява по-сплотен, проличават разлики, само че и двуличие. Путин проигра имиджовите си позитиви.

Той влезе в сериозен капан. На това се дължи истеризацията тук. В България имаме културно-исторически сходства с руснаците, с украинците. Затова и представителите на западното у нас са разтревожени ".

В предаването " Политически НЕкоректно " политологът Първан Симеонов добави:

" Ако Путин успее да реализира задачите си - евентуално да си вземе това от Украйна, което счита за свое, то ще има резултат на махалото, на злорадо връщане към пропутинските позиции в българското общество, което ще има резултат на скрита опозиция, на безшумно ръмжене.

Ще живеем в ново разделяне с влиятелни гледни точки, а всички пропутински - ще бъдат бичувани непрекъснато. Това ще бъде нова Желязна завеса ".

Социологът разяснява въздействието на тези процеси върху българския политически живот:

" Партията на Стефан Янев евентуално се появява като евентуална бариера към стичането на социална сила към крайността, която съставлява " Възраждане ". Българска социалистическа партия е в менгеме, по сърце е при Путин, по разсъдък - при Кирил Петков.

" Възраждане " ще потрива ръце. Бойко Борисов се пробва да влезе в прозападното говорене. ГЕРБ ще се пробва да се долепя към ръководството и да изтласка Българска социалистическа партия и президента от управническия микс ".

Той предвижда, че " ще стане цялостна каша, в която никой не изпъква и обществото ще потърси острови на престиж ", ще се обърне към президента Румен Радев, към хора като Стефан Янев, който звучи уравновесено.

" В такива моменти балансьорите печелят. Но в случай че времената прекомерно се поляризират, балансьорите изпадат в безтегловност ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР