Отглеждането на зеленчуци в градината може да се превърне в

...
Отглеждането на зеленчуци в градината може да се превърне в
Коментари Харесай

Прогонете гъсениците с брашно. От тях няма да има и следа!

Отглеждането на зеленчуци в градината може да се трансформира в същинско предизвикателство за хората, които за пръв път се заемат с тази трудоемка задача. Истината е, че зеленчуците не са толкоз капризни, колкото нашествията на всички тези вредители, успяващи да нанесат голям брой вреди.

Как да се оправим с гъсениците в градината?

Сред най-големите врагове в градината е бялата пеперуда по зелето. Тя се явява като призрачен сън за стотици градинари. Лошото е, че тя съумява да болести и останалите зеленчуци, а освен зелето. Преди да се трансформира в пеперуда, гъсениците се хранят с листата на зеленчуците и спомагат тяхното заличаване.

Тютюн и сапун унищожават гъсениците

Звучи удивително, само че работи на мига. Разтворът от сапун и тютюн е най-хубавото оръжие против гъсеници. С него е целесъобразно да се пръска през три дни, до момента в който не се уверите, че диря от гъсеници във вашата градина липса.

Накисват се във вода фасове от цигари, прибавя се сапун и с това се третират вредителите.
 Изгонете въшките от градината със сапун и люта вода. Ефектът в изумителен! Изгонете въшките от градината със сапун и люта вода. Ефектът в изумителен!
Отглеждането на растения в градината напълно не е толкоз лесна задача, колкото наподобява на пръв взор. Нужно е да имате не малко позна...

Прогонете гъсениците с брашно

Още един трик, който ще изненада не малко от опитните и начинаещи градинари. Става въпрос за една съставна част, присъстваща във всеки кухненски долап, а точно брашното.

За да изгонете гъсениците, просто ги посипете с брашно. Нищо друго не е нужно да вършиме, в случай че желаете те да изоставен градината и в никакъв случай повече да не се връщат на ваш терен. Ако желаете прогонването им да е по-трайно и по-бързо, използвайте етерично масло от чаено дърво. Само няколко капки, разтворени във вода, ще създадат чудеса.

Опитайте и няма да съжалявате!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР