Отчетът на държавния глава е една добра традиция в демократичния

...
Отчетът на държавния глава е една добра традиция в демократичния
Коментари Харесай

Първанов: Ще направя отворена оферта на БСП за евроизборите

Отчетът на президента е една добра традиция в демократичния свят. Президентът би трябвало да бъде сериозен и да бъде самобитен коректив на другите управляващи, само че това би трябвало да се случва от време на време и по съответни мотиви.

Така разяснява Георги Първанов, президент на България (2002-2012), доклада на президента Румен Радев за първите две години от мандата му.

„ Постоянната висока свърхкритичност, да не кажа, негативизъм, когато се излъчва от институцията, кара хората да не възприемат тези оценки и усещането, което се основава, е за тежък спор, война сред институциите. А това снема доверието. Давам му съвет да бъде остро сериозен, само че не всекидневно и не по всеки мотив, тъй като тогава ще има по-голяма чуваемост “, разгласи Първанов. 

Георги Първанов дефинира като явен устрема на президента за основаване на нов политически план, само че е на мнение, е още е рано Румен Радев да мисли за сходно нещо. Колкото до концепцията на президента за основаване на Стратегически съвет, Първанов я счита за рационална. 

В подтекста на идните избори Георги Първанов разяснява, че постоянно е отворен за разговор с други политически сили. „ Аз съм отворен за разговор и с Българска социалистическа партия, и с цялата левица. И, прочее, желая да разглася желанието на АБВ, да направи една отворена оферта и към „ Позитано “, и към всички политически леви обединения, в кратковременен проект или за съдружно, или просто за взаимоотношение, може еднопосочно взаимоотношение “, изясни Първанов.

Той акцентира, че монополът в лявото политическо пространство не води до устойчиво ръководство – истина, която е потвърдена. 

На въпрос за избора на изтребители за българската войска, Георги Първанов уточни, че състезанието е изопачен и настоя за мораториум върху договорката. Той е на мнение, че в този момент не е най-подходящият миг за закупуване на изтребители, а старите машини могат да извършват функционалностите си най-малко още 10 години. 

„ В тази обстановка, анализирайки проблемите на нашата сигурност, би трябвало да наложим мораториум върху тази договорка. Тези 2 или 3 милиарда можем да ги влагаме в българското произвеждане, да ги влагаме в сигурност. Имаме още 10-тина години, в които старите ни изтребители могат да извършват своите функционалности. На първо място е казусът с демографската рецесия. Могат да се влагат и в енергетика. Нека да не хвърляме пари в американската стопанска система непрестанно “, сподели още Първанов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР