ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън обяви в петък допълнителни

...
ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън обяви в петък допълнителни
Коментари Харесай

САЩ обявяват 275 милиона долара нова военна помощ за Украйна

ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън разгласи в петък спомагателни 275 милиона $ военна помощ за Украйна, до момента в който Киев се бори да възпре настъплението на съветските войски в района на Харков.

Държавният секретар Антъни Блинкен сподели, че пакетът, който беше прегледан в четвъртък от двама американски чиновници, „ е част от нашите старания да помогнем на Украйна да отблъсне офанзивата на Русия покрай Харков. “

„ Помощта от предходни пакети към този момент е достигнала до фронтовите линии и ние ще преместим тази нова помощ допустимо най-бързо, тъй че украинската войска да може да я употребява, с цел да отбрани своята територия и да отбрани украинския народ “, сподели Блинкен в изказване.

„ Съединените щати и интернационалната коалиция, която събрахме, ще продължат да стоят до Украйна в отбраната на нейната независимост “, сподели той.

Пакетът включва високомобилни артилерийски ракетни системи, или HIMARS, муниции, както и 155 mm и 105 mm артилерийски снаряди с огромно търсене. Допълнителните елеме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР