Отборите на Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг

...
Отборите на Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Лудогорец срещу ЦСКА в дерби с огромен заряд

Отборите на Лудогорец и ЦСКА се изправят един против различен в дербито на 13-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора влизат в една от основните борби в шампионата, която може да насочи даже битката за купата в една или друга посока. Към момента “oрлите ” са на четвърта позиция с 23 точки от 10 изиграни срещи. От същия брой мачове “червените ” са с две повече на второ място. И два отбора обаче са с по три мача по-малко от водача ЦСКА 1948, тъй че борбата посред им е от още по-голямо значение.

Лудогорец е в поредност от четири следващи срещи без победа във всички шампионати, а в шампионата загуби точки в двете си последни мача - против Арда - 1:1 и Локомотив (София) - 0:1. Само след три дни пък играчите на Анте Шимунджа ще се изправят за повторно против финландския ХИК в доста значим дуел в Европа. ЦСКА пък се върна на правия път с триумф над Пирин с 2:1, откакто преди този момент бе записано проваляне с 0:2 от Левски. 

Домакините няма да могат да разчитат на Сисиньо и Доминик Янков. Първият получи червен картон против Локо (София), до момента в който Янков претърпя интервенция и ще отсъства известно време. “Гостите пък няма да могат да разчитат на Иван Турицов, който към момента изтърпява наказване за директния си червен картон от срещата със “сините ”. Аут дълготрайно е младият Асен Дончев, само че другите които имаха проблеми - Брадли де Ноойер, Енес Махмутович и Симеон Александров са към този момент на линия.

През предишния сезон двата отбора се изправиха четири пъти един против различен. Първият бе за суперкупата, когато “орлите ” завоюваха с безапелационното 4:0. В постоянния шампионат съставите си размениха по една победа - 2:0 за разградчани и 1:0 за отбора от “Армията ”. В първата шестица двата отбора играха още един път и Лудогорец разгроми противника с 5:0.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР