Отборът на Челси записа трети пореден успех над Тотнъм от

...
Отборът на Челси записа трети пореден успех над Тотнъм от
Коментари Харесай

Челси спечели дербито с Тотнъм с 2:0

Отборът на Челси записа трети следващ триумф над Тотнъм от началото на година, откакто победи " шпорите " с 2:0 вкъщи в лондонското дерби от 23-ия кръг на Висшата лига. От началото на януари " сините " победиха два пъти градския си противник за Карабао къп, а довечера записаха триумф и за състезание.

На " Стамфорд Бридж " домакините бяха по-активният тим през първото полувреме, само че по този начин и не съумяха да преодолеят отбраната на противника, а гол на Хари Кейн за Тотнъм в 40-та минута бе анулиран поради нарушаване на нападателя против Антонио Рюдигер. Само две минути след почивката Хаким Зиеш откри резултата с извънредно прецизен изстрел от далечно разстояние с левия крайник, който не остави шансове на капитана на Тотнъм Юго Лорис. В 55-та минута играчите на Томас Тухел удвоиха преднината си посредством ветерана в отбрана Тиаго Силва, който се разписа с глава след центриране от фал на Мейсън Маунт.

До края на дуела играчите на Антонио Конте не откриха сили да отговорят на предизвикването и в последна сметка записаха първа загуба в Лигата след идването на италианеца отпред на отбора. След тази победа Челси към този момент има 47 точки на третото място, 10 по-малко от водача Манчестър Сити, който е изиграл мач по-малко. Тотнъм заема седма позиция в класирането с актив от 36 точки, две по-малко от четвъртия Манчестър Юнайтед, който е изиграл два мача повече. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР