Отборът на Арсенал изигра много качествен двубой и разгроми като

...
Отборът на Арсенал изигра много качествен двубой и разгроми като
Коментари Харесай

И Арсенал разби Уест Бромич Албиън

Отборът на Арсенал изигра доста първокласен дуел и разгроми като посетител Уест Бромич Албиън 4:0 в мач от 17-ия кръг на британската Висша лига. Киърън Тиърни откри в 23-ата, а в 28-ата минута Букайо Сака удвои. В 61-ата минута Александър Лаказет направи резултата типичен, а още веднъж той оформи и крайния резултат в 64-ата минута.

" Артилеристите " демонстрираха безупречни неща във всички етапи на играта и напълно справедливо стигна до триумфа, като даже можеха да отбележат и още попадения. " Дроздовете " пък не престават да затъват, като нямаше и помен от отличната игра в отбрана от мачовете против Ливърпул и Манчестър Сити. Те записаха втори следващ разочароващ резултат вкъщи, откакто в предишния кръг бяха разгромени на собствен терен с 5:0 от Лийдс Юнатйед.

По този метод лондонани се изкачиха до 11-ата позиция с актив от 23 точки, а Уест Бромич остава предпоследен с едвам 8 пункта, на 6 точки от избавителната зона. В идващия кръг възпитаниците на Микел Артета одобряват Нюкасъл за ФА Къп, а по-късно имат ново домакинство - на Кристъл Палас. За Уест Броми пък следва посещение на Блекпул във ФА Къп и ново такова, само че на Уулвърхемптън във Висшата лига.

Първата заплаха пристигна още в третата минута, когато Ектор Бейерин стреля от придвижване по диагонала отдясно в наказателното поле, само че Сам Джонстън избави с крайник.

Гостите продължиха да са по-активния отбор на терена и в 10-ата минута Букайо Сака бе изведен отдясно в наказателното поле и стреля, само че вратарят на " дроздовете " улови.

Шест минути по-късно Сака проби отлично отдясно и центрира остро към далечната греда, където обаче малко не доближи на Пиер-Емерик Обамеянг да засече във вратата.

В 21-ата минута домакините сътвориха по-интересно на контраофанзива. Мат Филипс беи изведен отдясно в пеналтерията на Арсенал и незабавно стреля от придвижване, само че Бернд Лено блокира.

Две минути по-късно обаче лондончани излязоха напред в резултата. Киърън Тиърни получи отляво и сподели чудесна техника против Дарнел Фърлног, като го преодоля елегантно, влезе в наказателното поле и с превъзходен фалцов изстрел откри далечния ъгъл на Сам Джонстън - 0:1.

Вдъхновението в играта на Арсенал си личеше и единствено пет минути по-късно вкараха и второ попадение след превъзходна офанзива. Бейерин комбинира с Емили Смит Роу, който пък направи двойно със Сака и бе изведен отдясно в наказателното поле. След това той пусна пас към далечната греда, който бе засечен от Сака за 0:2.

В 34-ата минута Александър Лаказет опита да центрира отляво, топката рикошира в състезател на Уест Бромич и се насочи рисково към вратата на Джонстън, който обаче сподели отличен инстикт и мазета над гредата.

Минута по-късно Роб Холдинг засече с глава центриране от ъглов удар на Сака, само че право в ръцете на вратаря.

Пет минути преди края на първата част Семи Аджай надскочи Бейерин и стреля с глава след центриране от корнер, само че около лявата греда на Лено.

В последната минута на първото полувреме Лаказет се озова на стрелкова позиция и нанесе изстрел, който бе избавен от стража на домакините.

Три минути след началото на втората част Калъм Робинсън означи във вратата на Арсенал, само че попадението беше анулирано поради засада.

В 55-ата минута Ейнсли Мейтланд-Найлс размени Ектор Бейерин. Малко преди този момент пък Чарли Остин влезе на мястото на Грейди Диангана в отбора на " дроздовете ".

Секунди по-късно Лаказет изскочи самичък против вратаря под ъгъл, преодоля го и опита да приключи, само че бранител съумя да почисти.

Арсенал не оставяше никакви шансове на своите домакини и закономерно стигна до трети гол в 61-ата минута. Попадението пристигна и след ужасяваща игра в отбрана от страна на домакините. Лаказет получи отдясно и центрира в наказателното поле, където Аджай се опита да почисти в корнер, само че вместо това насочи топката към личната си врата, само че тя се отби от страничната греда. След това попадна на крайници на Емил Смит Роу, който стреля, само че този път Аджай блокира пред голлинията. Все отново Лаказет беше на точното място и добави за 0:3.

Само три минути по-късно Тиърни получи от Обамеянг на левия фланг и центрира в наказателното поле, където Лаказет засече в опразнената врата - 0:4.

Ужасяващата игра в отбрана за Уест Бромич продължаваше. В 75-ата минута минута Тиърни центрира в наказателното поле, където резервата Уилиан отклони за Обамеянг, който обаче засече над вратата на Джонстън.

В 79-ата минута Чарли Остин стреля, само че в навън.

Две минути по-късно Обамеянг влезе отляво в наказателното поле и шутира, само че право във вратаря Джонстън.

До края на дуела резервата Джоузеф Уилок и Уилиан пропуснаха нови благоприятни условия за Арсенал, а младият Ракийм Харпър имаше късмет да вкара почетно попадение за " дроздовете ", само че Лено избави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР