Отава. На фона на нарастващото напрежение между НАТО и Русия

...
Отава. На фона на нарастващото напрежение между НАТО и Русия
Коментари Харесай

Global News: Канада е изпратила специални части в Украйна, за да сдържа Москва

Отава. На фона на възходящото напрежение сред НАТО и Русия бойци на канадските специфични елементи бяха изпратени в Украйна. Това оповестява Global News , базирайки се на осведомени източници.

Според събеседниците на канала става дума за дребен контингент от канадския полк на специфичните сили. Разгръщането му е част от напъните на НАТО за „ въздържане на съветската експанзия “ в Украйна и за подкрепяне на държавното управление на страната. Освен това звеното има за задача да създаде проект за евакуация на дипломатите на Отава при положение на „ пълномащабна инвазия “.

Нито държавното управление, нито канадската войска са удостоверили публично информацията, с която разполага Global News. Те единствено обявиха, че бойците от специфичните елементи вземат участие „ в по-широката поддръжка “, която Отава дава на Киев.

Говорителят на командването на специфичните интервенции Амбър Биано сподели пред канала, че от 2020 година канадците споделят „ инструкторски и лидерски опит “ с военните на въоръжените сили на Украйна. Но източници на Global News споделят, че бойците, изпратени в Украйна при започване на януари, не организират тренировки.

Дипломатическите договаряния сред Съединени американски щати, Европейски Съюз и Москва завършиха предходната седмица без явен път за позволение на обстановката към Украйна. Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели, че договарянията „ са стигнали до задънена улица “, напомня телевизионният канал.

Ден преди този момент канадският външен министър Мелани Джоли дойде на едноседмично посещаване в Киев, с цел да удостовери поддръжката на Отава. „ Натрупването на съветски войски и техника в и към Украйна заплашва сигурността в целия район “, сподели дипломатът.

„ Тези нападателни дейности би трябвало да бъдат овладени. Канада ще работи със своите интернационалните сътрудници за поддържане на учредения на правила интернационален ред и отбрана на човешките права и достолепието на украинците “, добави тя.

Отава поредно поддържа Киев откогато Путин „ анексира “ Крим. От януари 2014 година Канада даде към 700 милиона $ помощ на Украйна, в това число под формата на несмъртоносно военно съоръжение и 200 военнослужещи, ротирани на всеки шест месеца, за образование на украински войски, съгласно държавни данни.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР