От тази колекция ще научите за петте най-значими автомобилни новини

...
От тази колекция ще научите за петте най-значими автомобилни новини
Коментари Харесай

Световни премиери в София, сериен суперкар от Mercedes и разтегнат Land Rover Defender: авто акцентите от седмицата

От тази сбирка ще научите за петте най-значими автомобилни вести от миналата седмица. Става дума за разкрилият се през вчерашния ден авто салон в столицата, за идващото потомство на кросоувъра Mercedes-Benz GLC, за бъдещите BMW X1 и iX1, за серийният Mercedes-AMG One и за Land Rover Defender във версия 130.
`Световни

Главното събитие за нас, а и за цяла Европа е откриването на софийския автосалон. Това е първото такова ревю за годината на Стария континент и заради тази причина посетителите на салона ще станат очевидци на цели 14 международни министър председатели. По азбучен ред министър председателите са: Citroen C5 X, DS 9, KIA Niro, Mazda CX-60, Mercedes SL, Mercedes EQE, Opel Astra, Renault Megane E-TECH, Renault Austral, SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.5 GTX, Volvo C40 Electric. Всичко най-интересно от " Автомобилен салон София 2022 " ви демонстрираме извънредно във нашите четири видеа.

`Световни

Mercedes-Benz GLC се появи за първи път на пазара през 2015 година, мина през планувана актуализация през 2019 година, а в този момент пристигна време за промяна на поколението. Революционни решения не би трябвало да се чакат: моделът към този момент се продава добре (по известност той надминава даже C-класата), тъй че автомобилният производител не опитва с дизайна. Но GLC минава към електрифицирани съоръжения - в гамата няма мотор с вътрешно горене без ел. надстройка. Най-забележимата смяна във външния дизайн са фаровете, които са се " слели " с радиаторната решетка.
`Световни

BMW показа ново потомство на кросоувъра X1. Иновацията е по-голяма от своя предходник, а също по този начин получи няколко нови дизайнерски решения, като в същото време резервира корпоративната еднаквост на марката. Двигателната гама на модела включва четири елемента. Освен това баварската марка показа компактния електрически кросоувър iX1, който ще се предлага единствено в една версия. Една от главните характерности на 9X1 е опцията за гратис зареждане на батерията, която ще получат всички европейски купувачи на електрическия автомобил. Външно кросоувърът впечатлява с маркова радиаторна решетка, която е с по-квадратна форма.
`Световни

Mercedes-Benz най-сетне показа серийната версия на суперхибрида Mercedes-AMG One. Усъвършенстването на автомобила лиши няколко години, имаше компликации с адаптирането на силовия тракт от болида от Формула 1, само че в този момент всичко това е в предишното. AMG One резервира турбошестака с размер 1.6 литра и четирите електромотора, дейното окачване и дейния аеродинамичен комплекс. Всичките 275 коли бяха разпродадени преди няколко години, тъй че представянето на двувратата суперкола беше единствено условност. Всеки от 275 AMG One е персонализиран с цветови схеми, тапицерия и други. Цената на хиперколата стартира от 2.27 милиона евро.
`Световни

Land Rover публично показа най-големия Defender в гамата: моделът получи показател 130, богато общоприетоо съоръжение, осем места (2 + 3 + 3) и няколко варианти на мотора, само че без V8. Противно на упованията, V-образният осмак не е заявен. Поръчките към този момент са отворени: да вземем за пример в Съединени американски щати цените стартират от 68 хиляди $, т.е. новостта е с съвсем 18 хиляди $ по-скъпа от Defender 110. Версията с префикс 130 се разграничава основно по броя на седалките (на три реда могат да се настанят осем души), необятна гама от общоприетоо съоръжение и изключителни варианти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР