От Специализираната прокуратура съобщиха, че са се самосезирали по повод

...
От Специализираната прокуратура съобщиха, че са се самосезирали по повод
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата се самосезира по твърденията за корупция сред депутати

От Специализираната прокуратура оповестиха, че са се самосезирали във връзка обществено изнесени данни в медиите, съдържащи изказвания за корупционно държание на депутат от 46-тото Народно заседание. Срокът за осъществяване на инспекцията е 2 месеца, само че може да бъде продължен с 1 месец. Когато прокурорската инспекция завърши, наблюдаващият прокурор ще реши дали има задоволително данни и легален мотив за формиране на наказателно произвеждане.

„ След като има изнесена информация, ние би трябвало да се самосезираме и това сме и създали. Следва да изясним каква е обективната действителност”, съобщи Христо Кръстев, представител на Специализираната прокуратура, представен от NOVA.

„ Това не е наказателна произвеждане, а инспекция по реда на Закона за правосъдната власт. Наблюдаващият прокурор може да реши да снеме сведения от някои от националните представители”, сподели още Кръстев. „ Наблюдаващият прокурор ще извика за сведения всички лица, които прецени”, акцентира той.

Преди дни Тошко Йорданов упрекна Татяна Дончева, че е пробвала да разцепи парламентарната група на „ Има подобен народ”, като е предложила и пари, и постове. Дончева отхвърли обвиняванията и изясни, че от позицията си на народен представител в най-малката парламентарна група няма по какъв начин да дава обещание министерски постове.

Вчера Йорданов разгласи, че Радостин Василев е бил депутатът, който Дончева се пробвала да подкупи. Василев пък съобщи, че на 12 август Дончева е отишла в офиса му, с цел да го убеди да разцепи групата на " ИТН ". По думите му тя държала листче, на което пишело " 500 к " и изпод дописала имената на знакови лица на партията.

След думите на Тошко Йорданов и Радостин Василев Дончева разгласи, че няма избор с изключение на да предприеме съответните юридически дейности против двамата.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР