По повод запитвания от медии, свързани с разпространена информация, касаеща

...
По повод запитвания от медии, свързани с разпространена информация, касаеща
Коментари Харесай

СЛУЧАЯТ ``ДЕБОРА``: Прокуратурата с подробности за ареста на Георги Георгиев

По мотив запитвания от медии, свързани с публикувана информация, касаеща задържането за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи на подсъдимия Г.Г., по отношение на който има повдигнати три обвинявания – за породена с особена свирепост и по изключително непосилен метод многостепенна междинна телесна щета на 18-годишната Д.М., за насила и за закани с ликвидиране, Районна прокуратура-Стара Загора уведомява следното:

Разпространеният в медиите правосъден акт на Административен съд-Стара Загора не касае взетата във връзка с подсъдимия Г.Г. непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Тази мярка е била взета от Районен съд- Стара Загора с определение от 31.07.2023 година и доказана от Окръжен съд-Стара Загора. До сегашния миг мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на подсъдимото лице е била неведнъж предмет на правосъден надзор, като разнообразни правосъдни сформира в актовете си са стимулирали нейната точност и правомерност и не са открили учредения за анулацията ѝ.

Производството, прегледано от Административен съд-Стара Загора, касае самостоятелен административен акт – Заповед за задържане на разположение от 30.07.2023 година, издадена от полицейски орган на съображение чл.72, ал.1, т.1 от Закона за Министерство на вътрешните работи. Съдебната анулация на заповедта няма отношение към воденото против подсъдимия Г.Г. наказателно произвеждане, обсъждано все още от Районен съд-Пловдив и не оказва въздействие върху законосъобразността на взетата мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР