От Солвей Соди определиха като спекулация твърдението на инициатора на

...
От Солвей Соди определиха като спекулация твърдението на инициатора на
Коментари Харесай

Солвей Соди: Твърденията, че дружеството отправя заплахи са спекулация

От " Солвей Соди " дефинираха като нечиста сделка изказванието на основателя на референдума в Чернево против депото за неопасни боклуци, че има опит за заплашване против него. В писмо до медиите от сдружението обявиха:

" В материалите се насажда мнението, че зад заканите стои „ Солвей Соди “. Категорично заявяваме, че нашето сдружение в никакъв случай и по никакъв мотив не е и не би отправило каквито и да е закани към който и да било под каквато и да е форма. Това е в цялостно несъгласие с етичния кодекс, полезностите и правилата на Група „ Солвей “, към която „ Солвей Соди “ с горделивост принадлежи. Категорично отхвърляме да бъдем замесвани в сходни злонамерени операции и да бъдем употребявани за нечии нечисти планове.

Във всичките си действия ние се ръководим от закона и прецизно го съблюдаваме. Депото за неопасни боклуци и рекултивация край с. Чернево е получило всички регулаторни и административни позволения от държавните, районни и локални органи.

Неотдавна извършеният референдум понастоящем е предмет на правосъдни производства, инициирани от регионалния шеф на Варненска област и от окръжна прокуратура, които оспорват законността му, като сдружението чака правосъдното решение.

През последните седмици сме очевидци на увеличаващо се напрежение и вербална експанзия против „ Солвей Соди “ посредством подвеждаща и погрешна информация, което е неприемливо и неоправдателно. През последните 20 години „ Солвей Соди “ АД се е потвърдило като един от най-успешните вложители в България.

За този интервал сме вложили в българската стопанска система 1,5 милиарда лв. за създаване на нови съоръжения, отговарящи на последните правила в европейското екологично законодателство. Няма да позволим да бъдем клеветени по никакъв метод и няма да се поколебаем да сезираме способените органи, с цел да защитим правата си ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР