От Шамони във Франция през Инсбрук в Австрия и Кран-Монтана

...
От Шамони във Франция през Инсбрук в Австрия и Кран-Монтана
Коментари Харесай

Рекордно високите температури в Европа затвориха ски пистите

От Шамони във Франция през Инсбрук в Австрия и Кран-Монтана в Швейцария до Банско в България – извънредно топлото време затвори ски пистите в зимните курорти.

Осем страни на Стария континент записаха най-топлия си януарски ден до момента, като температурите в елементи от Швейцария и Южна Германия надвишиха 20 градуса по Целзий, а 90 станции за мониторинг във Франция сложиха нови върхове през новата година, написа The Guardian.

Източният швейцарски курорт Шплюген затвори всичките си 30 км писти до второ разпореждане, поради  „ липса на сняг, значителни превалявания и високи температури “.

25000 почитатели на Гигантския слалом при мъжете ще останат разочаровани - швейцарският курорт Аделбоден, където ще се организира надпреварата за Световната купа по ски, разгласи, че спускането по класическото трасе Chuenisbärgli ще бъде на неестествен сняг и с температури на въздуха над нулата даже на 2000 метра височина.

„ Климатът малко се трансформира, само че какво да вършим? Да спрем живота? Всичко е мъчно – освен да подготвиш ски писта ", означи пред France24 шефът на трасето Тони Хади.

Националната работа за времето и климата на Швейцария MeteoSwiss заяви, че лекият югозападен вятър, комбиниран с резултата на Foehn, основава температури в северната част на Алпите, присъщи за юни.

Националната метеорологична организация Meteo France акцентира, че 2022-а ще се запомни с температурните върхове, необузданите горски пожари и засушаването. Това е  най-горещата в историята на Швейцария и Франция. Световната метеорологична организация на Организация на обединените нации разгласи, че последните осем години са исторически най-топлите. Данните за световната температура през 2022 година ще бъдат оповестени в средата на януари.

Липсата на натурален сняг в Пирин е повода оборудванията и пистите в ски курорта над Банско да работят единствено с половината от потенциала си, означи Иван Обрейков, маркетинг шеф на „ Юлен ” АД – концесионер на ски зоната.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР