От проекто-кабинета знаково отсъстват имена на Да, България Продъжаваме промяната-Демократична

...
От проекто-кабинета знаково отсъстват имена на Да, България Продъжаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

Кабинетът на ПП-ДБ: Акад. Денков - премиер, Петков и Василев - вицета, ген. Атанасов - шеф на МВР

От проекто-кабинета знаково отсъстват имена на " Да, България "

" Продъжаваме промяната-Демократична България " към този момент са наредили своя кабинет  и, както се очакваше, той е формиран от ярки политически лица, твърди Епицентър, добавяйки и чернова с имената на част от министрите.

З а ПРЕМИЕР се предлага акад. НИКОЛАЙ ДЕНКОВ , който в последните два дни води договарянията с ГЕРБ.

КИРИЛ ПЕТКОВ се е съгласил да бъде ВИЦЕПРЕМИЕР   по еврозоната,  Шенген и надзор върху службите - бранш, към който той има необикновен интерес и който контролираше и до момента в който беше министър председател в предходния постоянен кабинет.

АСЕН ВАСИЛЕВ - ВИЦЕПРЕМИЕР и министър на финансите. .

Ген. АТАНАС АТАНАСВ сбъдва сънищата си , тъй като се добира до бленувания от него пост на  ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР.

За ВЪНШЕН МИНИСТЪР от Политическа партия са си харесали ВЕСЕЛА ЧЕРНЕВА , която беше консултант на Кирил Петков по въпросите на Македония и лобира интензивно за рухване на ветото, вследствие на което връзките ни със Скопие в този момент са на кота нула.

Прави усещане, че този кабинет е формиран от фрагменти на Политическа партия и ДСБ, като от него знаково отсъстват имена на " Да, България ".  Както към този момент всички политици и анализатори са забелязали, водачът на " Да, България " Христо Иванов се е изолирал от властоватата суматоха на Политическа партия и ДБС, тъй като е наясно, че  кабинет без присъединяване на ГЕРБ не може да мине в Народното събрание.

Политическа фантастика е, че  някой отвън ПП/ДБ в 49-ото Народно заседание ще гласоподава за сходен кабинет. Такъв състав по-скоро ще ни докара до нови избори. 

Епицентър твърди, че през вчерашния ден в Клуба на  народния представител имало дейни договарянията по браншове сред представители на ГЕРБ и Политическа партия и ДСБ  Кирил Петков обикалял кулоарите на Народното събрание и упорито твърдяр, че " американците крепко са настъпили Борисов " и той се е съгласил да поддържа кабинет с втория мандат без присъединяване на министри от ГЕРБ.

Това обаче не било правилно и до този миг никой от евроатлантическите ни сътрудници в този миг не се намесва в решаването на властовия проблем у нас, само че всички желаят да се преодолее политическата рецесия в България, добавя уеб сайтът.

Заради това като първа политическа мощ  ГЕРБ не отстъпват от конституционното си право кабинетът да бъде с тяхно водещо присъединяване, което е изискване за непоклатимост и професиоанализъм.

Все отново  ръководството на ГЕРБ ще изкачат до неделя, с цел да получат формален отговор  на желанието им Политическа партия да обяват своя проекто-състав на кабинет, с цел да са наясно дали могат да го поддържат, преди да получат първия мандат.

Изчерпвайки до дъно възможностите за съгласие с " Продължаваме промяната " пред ГЕРБ се откриват  благоприятни условия за реализация на проект " Б ", както разгласи Борисов.

И тук разновидностите са два.

Първо - диалози с всички остонали парламентарни сили  за вдишване на обща отговорност за изваждане на страната от рецесията -  евентуално основаване на някакво държавно управление на спасението, без да е официална коалиция. 

Ако това не се случи,  ГЕРБ ще пристъпят към втората и последна опция преди с цел да се отиде на избори  държавно управление на малцинството , както разгласи Борисов след лидерската среща - позиция, която беше доказана по-късно и от Десислава Атанасова, и от Томислав Дончев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР