От ПП-ДБ днес обявиха категорично, че няма да правят следизборна

...
От ПП-ДБ днес обявиха категорично, че няма да правят следизборна
Коментари Харесай

ПП обори Христо Иванов: Никаква коалиция с ГЕРБ

От ПП-ДБ през днешния ден оповестиха изрично, че няма да вършат следизборна коалиция с ГЕРБ. Заявлението явно е реакция на вълната мнения, които породиха думите на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, че е допустимо в идващия парламент да се сътвори задоволително огромно болшинство, дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи, което да промени Конституцията на страната, а евентуално и да поддържа постоянен кабинет.

Така създалата се обстановка оставя усещането, че съдружните сътрудници Политическа партия и Демократична България нямат ясна обща тактика за метода, по който да работят след изборите.

Реклама

В днешната публична позиция на обединението, публикувана от пресцентъра на Политическа партия, се декларира, че „ няма да има коалиция с ГЕРБ “. В известието се споделя, че позицията е във връзка „ със зачестилите тълкования към евентуалните болшинства в идващия парламент “. Допълва се, че ПП-ДБ ще предложи държавно управление със личната си съдружна стратегия. От предизборния съюз обаче замълчаха по тематиката за вероятно конституционно болшинство, за което говореше Христо Иванов.

Вчера Иванов изясни, че конституционното болшинство може да бъде факторът, посредством който да се преодолеят политическите разделения. Той счита, че ГЕРБ и Движение за права и свободи могат да се включат в него, защото към този момент не се опълчват на промени в главния закон, засягащи правосъдната власт, в частност прокуратурата. От думите му се разбра, че сходно болшинство може да докара до взаимоотношение по други въпроси, в това число поддръжка за бъдещо постоянно държавно управление.

Още същия ден Кирил Петков – съпредседателят на Политическа партия, разяснява, че упованията му са да се сътвори държавно управление на малцинството на ПП-ДБ, подкрепено от останалите обединения в Народното събрание. Няколко дни по-рано обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че няма да поддържа подобен кабинет, в случай че неговата групировка не взе участие директно в него.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР