От повече от четири години Община Своге и Агенция Пътна

...
От повече от четири години Община Своге и Агенция Пътна
Коментари Харесай

От години Община Своге и АПИ си прехвърлят топката за рисков път

От повече от четири години Община Своге и Агенция " Пътна инфраструктура " си трансферират топката кой би трябвало да направи ремонта на рискови шахти на пътя в региона на село Реброво.

През 2016 година там е построен канал и пътят е оправен от компания " Трейс ". След като гаранцията му изтича, съгласно общината поддръжката му би трябвало да се поеме от АПИ, а съгласно пътната организация - пропадналите и разрушени шахти са отговорност на общината.

И до момента в който двете институции спорят, в региона постоянно стават произшествия.

След трагичния случай край Своге през май 2018 година, при който починаха 20 души, от компания " Трейс " изпращат екип и подменят единствено няколко от общо над 40-е капака на рисковия канал.

От Своге - локални жители подават сигнал за останалите рискови и пропаднали шахти, само че и до през днешния ден никой не е взел ограничения за обезопасяването на сектора.

От Агенция " Пътна инфраструктура " не престават да настояват, че поддържането на отводнителния канал и покриващите го решетки в урбанизираната територия на село Реброво са ангажимент на община Своге. Оттам пък - в лицето на заместник-кметът на Своге - Валентин Михайлов - настояват пред Българска национална телевизия, че каналът е част от пътната инфраструктура и от АПИ би трябвало да дават отговор за ремонта му.

И до момента в който от АПИ и общината си трансферират топката, край село Реброво ще би трябвало да се кара с нараснало внимание - като че ли зоната е минирана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР