От парламентарната група на ДПС ще сезират прокуратурата за дружествата,

...
От парламентарната група на ДПС ще сезират прокуратурата за дружествата,
Коментари Харесай

ДПС сезира прокуратурата за 13 енергодружества, свързани с Прокопиев

От парламентарната група на Движение за права и свободи ще сезират прокуратурата за сдруженията, които създават ток. Движение за права и свободи желаят да получат отговори от държавното обвиняване по две тематики: дали има данъчно облагане и укриване на облаги.

В огромна част от сдруженията във финансовите им доклади има сензитивна разлика сред заявена облага и доходи. Това не може да го откри никой различен с изключение на способените органи, съобщи депутатът от Движението Йордан Цонев на трибунка в Народното събрание.

По време на брифинга стана ясно още, че от Движение за права и свободи са открили от обществени регистри, че има 13 сдружения, за които има съгласуваност с медийния олигарх Иво Прокопиев.

Също за Движение за права и свободи било видно, че " по време на тиранията на Движение за права и свободи в институциите и в регулаторите " по негови думи (Иво Прокопиев - б.р.) от 2010 година насам тези 13 сдружения взимали средногодишно по половин милиард лв..

Колко още пари правили сдруженията за произвеждане и продажба на ток - от Движение за права и свободи могли единствено да гадаят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР