От началото на военната операция в Украйна Европейският съюз (ЕС)

...
От началото на военната операция в Украйна Европейският съюз (ЕС)
Коментари Харесай

ЕС е прикован към Русия

От началото на военната интервенция в Украйна Европейският съюз (ЕС) е превел 47 милиарда EUR на Москва за енергийни доставки. Европейски Съюз на процедура е „ прикрепен “ към Русия с газопроводи и не е в положение да наложи строги наказания против нейните енергийни запаси, а точно ембарго върху вноса на нефт и газ.

Европейски Съюз заплаща на Москва всеки ден 450 млн. USD за нефт и 400 млн. USD за природен газ. От началото на съветската интервенция в Украйна повече от 47 милиарда EUR са били преведени в Москва за енергийни доставки.

Евентуално ембарго ще увеличи цените, ще навреди на Европейски Съюз и ще е в интерес на Русия, която ще може да продава нефт и газ на останалия свят на високи цени. В същото време не е допустимо да се обезпечат всички потребности на Европа благодарение на LNG при положение на спиране на доставките на съветски газ.

„ Тази обстановка също поражда деструктивната визия, че „ Европейски Съюз финансира дейностите на Русия против Украйна “, споделя Бахатин Гьониулташ, в своя публикация по тематиката, оповестена от организация Anadolu.

Вицепремиерът Александър Новак сподели по-рано, че е малко евентуално Европейски Съюз да успее изцяло да размени съветския петрол и газ през идващите 5 до 10 години. Ключови играчи в промишлеността са съгласни с това мнение. Според него, даже разискването на отхвърли на Европа от гориво от Русия въздейства отрицателно за пазара и той незабавно реагира на това. Новак означи, че без съветски нефт и газ светът ще рухне и цените ще станат непредвидими.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР