От началото на годината изявите на Виктория Томова бяха крайно

...
От началото на годината изявите на Виктория Томова бяха крайно
Коментари Харесай

След тричасова драма и редица обрати: Томова остана на крачка от трофея в Оейраш

От началото на годината изявите на Виктория Томова бяха извънредно непостоянни и тя трябваше да преглътне серия от ранни провали. Всички тези проблеми обаче бяха оставени в предишното, откакто през тази седмица тя показва страхотна игра на ITF шампионата в Оейраш, с цел да доближи до конфликта за трофея. На финала тя се изправи против международната №233 Елизабета Кочарето и сподели изумителна воля, само че за жалост, не съумя да пречупи съпротивата на италианката и трябваше да се помири със загубата след прекарани 3 часа и 11 минути на корта и краен резултат 6:7(5) 6:2 5:7.

Срещата стартира по великолепен метод за софиянката, която пласираше ударите си надълбоко в противниковата половина и предизвикваше грешки от страна на Кочарето. Това докара до преднина от пробив в първия вероятен миг, която най-хубавата ни тенисистка поддържаше безпроблемно с помощта на вариативната си игра. Преимуществото на Вики в резултата се резервира до 5:4, когато обаче нервното напрежение скова ръката ѝ и тя изигра най-слабия си сервис гейм дотук, което ѝ костваше равнене на геймовете. Развръзката на този толкоз оспорван сет пристигна в тайбрек, където Томова първа поведе с минипробив, само че след това позволи нов спад в представянето си, който разреши на съперничката ѝ да реализира поврат и да запише дебютната част против своето име.

Вторият сет бе извънредно оспорван, като в него и двете тенисистки изпитваха обилни проблеми на личен сервис, заради което станахме очевидци на цели 15 брейкбола. Всеки от геймовете се превръщаше в същинско тестване на волята, само че в последна сметка по-стабилна се оказа българката, която съумя да завоюва значимите точки в края на частта, с цел да реализира два късни пробива и да си подсигури изиграването на трета част.

Статуквото на корта се резервира и при започване на решителния сет, който стартира с размяната на два пробива. Проблемите на начален удар за нашето момиче продължиха, защото нейните плитки сервиси позволяваха на съперничката ѝ да навлезе във вътрешността при посрещане и да поеме самодейността в разиграването още с ретура. Въпреки това обаче международната №107 сподели темперамент и съумя да избави 5 благоприятни условия за пробив, преди да съобщи подаването си в седмия гейм. Това изглеждаше, че ще бъде решаващият миг за изхода на мача, защото Кочарето безпроблемно затвърди пробива и към този момент докосваше купата при 5:3.

Първата ни ракета обаче към момента не бе споделила окончателната си дума, тъй като в идващите геймове показва превъзходна игра и воля за победа, с цел да пробие в последния вероятен миг и да изравни за 5:5. Противно на упованията, това по никакъв метод не разколеба италианката и тя още в ответното подаване на нашето момиче си възвърна водачеството след нов брейк. Заставайки за повторно на сервис линията за затваряне на мача, Кочарето бе безкомпромисна и след няколко чудесно извършени точки ликуваше с трофея.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР