Голяма част от жилищен блок се срина след украински обстрел

...
Голяма част от жилищен блок се срина след украински обстрел
Коментари Харесай

Част от блок се срути след украинска атака в Белгород, има загинали

Голяма част от жилищен блок се срина след украински обстрел в град Белгород - ответен удар на Киев след съветските набези в Североизточна Украйна. Руските управляващи оповестяват за минимум 7 починали, ранени са други 15. Според организация Интерфакс е допустимо " повече от 10 души " да са затрупани под рухналата част на постройката.

" Вследствие на пряк удар със снаряд по жилищен блок (...) цялостен вход " се срути, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.  " Седем души бяха ранени, евакуираме жителите ", съобщи представител на службите, представен от новинарската организация РИА Новости.

Белгород се намира на 97 километра от втория по величина град в Украйна - Харков. Анализатори считат, че точно украинските набези към съветски гранични градове са причина за офанзивата на Москва в Харковска област, предаде Българска телеграфна агенция През март Владимир Путин разгласи концепцията си да обособи така наречен „ буферна зона ", която да ограничи опцията за сходни офанзиви.

Белгород  постоянно става обект на украински офанзиви с дронове и ракети, отбелязва Агенция Франс Прес, като обръща внимание на позицията на Киев, че тези офанзиви са в отговор на всекидневните бомбардировки на украински градове от съветските сили, осъществявани през последните повече от две години. Междувременно, украинските управляващи оповестиха, че боевете за надзор над седем села в Харковска област не престават.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР